A Counter-Strike 2 egy VAC Live nevet viselő újdonságot is bevet a csalók ellen. A jelenlegi állapotok alapján van még min fejleszteni.

2023.09.13. – A Valve március végén leplezte le a Counter-Strike 2 érkezését. A Source 2 motorra épülő frissítést már javában próbálgathatják a játékosok. Szeptember első napjaiban kvázi béta állapotba lépett a Limited Test, mostanra minden aktív játékos bejuthatott. Szintén borítékolható volt, hogy a csalók sem fogják vissza sokáig magukat. Különösen jó motiváció lehet számukra a játékba implementált ranglista, ahol az ismerőseink mellett a világ legjobb játékosait is megtalálhatjuk.

Minden multiplayer játékban fontos a csalások szűrése és az azokat használók redukálása. Tökéletes rendszer nincs, ám a fejlesztők is egyre okosabb megoldásokkal rukkolnak elő mindkét oldalon. Az szintén nem titok, hogy a Counter-Strike 2-ben debütál a VAC Live. Az új rendszer nem csak kitiltja a csalót már meccs közben, de az adott mérkőzésnek is azonnal véget vet, hasonlóan a Valoranthoz. Júliusban bizonyíthatóan léteztek kész csalások a játékhoz, de a legtöbb projekt már márciusban működőképes lehetett. Nem meglepő tehát, hogy a szeptemberi időszakra már az átlagos játékosok is panaszkodnak a csalókra.

A TOP 10 is csalókkal boostolja magát Counter-Strike 2-ben?

ThourCS, a Counter-Strike 2 ügyeletes adatbányásza ezúttal egy lebuktató videót hozott a nyilvánosság elé. Ebben egy olyan játékost láthatunk, aki a világranglista nyolcadik és tizennegyedik helyezettjeivel is játszik. Nem kell mély játékismeret ahhoz, hogy kiderülhessen pár másodperc alatt, hogy bizony az úriember csal. Jól tudják ezt a többiek is, ám könnyen előfordulhat, hogy még fizetnek is a szolgáltatásaiért. Remélhetőleg a Valve az éles változatban jobban odafigyel majd az ilyen jellegű boostolásokra. Sokak szerint a VAC Live sem működik még teljes fokozaton, a cég jelenleg csak beetet, hogy aztán a megjelenés után kihulljanak a csaló játékosok.

Lassan itt a megjelenés – Így lődd be a Counter-Strike 2 skinjeid valós árát

×