Ami azt illeti, a Steam már rögtön a megjelenése napján ingyenessé tette a címet, ami szó szerint a Valaha készült Legnehezebb Játék.

2023.09.14. – Nagyon jópofa cím jelent meg a mai napon a Steam kínálatában. Óriási bravúr a fejlesztő AIA és Cupflow stúdióktól, hogy olyan nevet adtak a kétdimenziós platformerüknek, amire garantáltan mindenki felkapja a fejét. Mi se tudtunk elmenni mellette.

Forrás: Freepik

Ez itt tényleg a Világ Legnehezebb Játéka, mert nem másról beszélünk, mint a The Hardest Game Ever című kiadványról. A Steam éppen ezen a napon debütált játékáról maguk a készítők is azt állítják, hogy egy

„őrülten nehéz precíziós platformer”, vagyis csak erős idegekkel ajánlott. Mi szóltunk.

A szinopszis: „Pot (igen, egy virágcserép vagy) mélyen a föld alá merészkedett, hogy megtalálja a lehető legegzotikusabb virágot, de eltévedt, és most meg kell találnia a kiutat. Segíts Potnak ebben a precíziós platformjátékban, ugrások és rejtvények megoldásával”.

Rage game-et ad ingyen a Steam

A játékról nem rejtik véka alá a leírásban, hogy órákig tartó, embert próbáló platformozás és nehéz rejtvények sora várja azokat a bátrakat, akik vállalják a kihívást. Erénye viszont a játéknak, hogy igazán művészi kidolgozást kapott, magával ragadó hangsávval. Legalább a zene legyen kellemes, miközben szétvered a billentyűket! A világ legnehezebbjének nevezett játékban egyedi képességeket is lehet szerezni, vagy idővel elsajátítani. Ilyen az ugrás fejlesztése vagy például a falmászás képessége.

Mivel egy gyufásskatulyán is elfut (Win 7, Intel Core i3, 2 GB RAM, 100 MB hely), gyakorlatilag bármilyen mai vassal bátran szedheted. De visszajelzést kérünk szépen, pl. a hír bejegyzése alatt, a Leet.hu Facebook-oldalán, hogy tényleg annyira pokolian nehéz-e, amilyennek hirdeti a cím és a Steam. Mert az első értékelések szerint tényleg valami különlegeset hoztak össze a rage game kategóriában. ABBE – aki egyébként ajánlja a game-et – azt írja: „még csak 23 perce játszom vele, de máris ideges vagyok”. Flannerz ugyanitt megjegyzi: „precíziós platforming, de legalább annyira kielégítő, mint amennyire nehéz”. Na, adsz neki egy esélyt?

Nézz rá ezekre az ajánlatokra is:

Akciófigyelő | Ez a 36 kihagyhatatlan játék rögtön jár az új, olcsó Xbox csomaghoz

×