Az Electronic Arts minél hozzáférhetőbbé akarja tenni a következő generációs Sims játékot, amit lassan egy éve már, hogy bejelentett.

2023.09.13. – Jó ideje gyanítani lehet, hogy az EA szakít korábbi gyakorlatával, és nem fog pénzt kérni a Sims franchise új részeinek alapjátékaiért. Ezt erősítette fel egy nyári álláshirdetés, amiben a kiadó Project Rene kódnév alatt ingyenesen játszható game-nek hívta. Lyndsay Pearson, a fejlesztő Maxis Studios Sims franchise-ért felelős kreatív alelnöke kedden bejelentette: az új epizódot valóban díjmentesen hozzáférhetőnek szánják.

Így lesz ingyenes élmény

„A Project Rene ingyenesen letölthető lesz. Ez azt jelenti, hogy amikor elkészül, teljesen nyitva áll majd a játékosaink előtt. Előfizetés nélkül és az alapjáték vagy a mechanikáinak megvásárlása nélkül tudnak csatlakozni, játszani és felfedezni.” A bejelentés abban a friss interjúban hangzott el, amit a kreatív vezető a The Sims YouTube-csatornának adott.

Pearson hozzátette: annyi mindent azért nem fog tartalmazni az ötödik rész alapjátéka, mint anno a The Sims 4, „de idővel új élményekkel és tartalmakkal” bővül. Ezt nem nehéz úgy értelmezni, hogy igen, díjmentes lesz, de a fizetős kiegészítőket hamarabb bekínálja (vagy szükségessé teszi?), mint az elődei. Erről konkrétan is beszélt.

„Az alapjáték rendszeres frissítésein túl tartalmakat és csomagokat fogunk árulni, de szeretnénk egy kicsit változtatni a mixen.

Hadd mondjak egy példát. A The Sims 4-ben az egyetlen módja annak, hogy bármilyen időjárást megtapasztalj, az volt, ha megvásároltad az évszakokat. A Project Rene-ben valószínűleg ingyenesen bevezetjük az időjárást az alapjátékba, de lenne megvásárolható csomag a téli sportokra, benne olyan tevékenységekkel, mint például a jégtánc”.

Párhuzamos Sims valóság

Az EA Simsért felelős alelnöke jelezte: a Project Rene és a Sims 4 egymással párhuzamosan létező, két külön játék lesz. Azt tervezik, hogy mind a kettő megkapja a szükséges háttértámogatást, így a negyedik ugyanúgy bővül tovább tartalmakkal, ha elindul az ötödik.

Illusztráció: OriginZ – YouTube

A franchise legújabb játékáról egyelőre nem tudni, hogy mikor fogják kiadni. Mondjuk a negyedik jövőre tízéves, szóval nem lepődnénk meg, ha bejelentenének egy 2024-es megjelenési ablakot – igaz, a rendezőre hivatkozó PCGamesN szerint 2025-ös dátum is benne van a pakliban. A cím a harmadik ingyenesen hozzáférhető játék lesz a sorozatban, a 2011-es, okostelefonra elérhető The Sims Freeplay és a 2018-as The Sims Mobile után. Csakhogy ez a jelek szerint a mobilokon kívül minden más platformon is díjmentes alapjátékot fog kínálni.

Egyébként lesz rá magyar alternatíva:

Új MAGYAR játék készülőben, ami a The Sims legkeményebb ellenfele lehet

×