A Sims fejlesztői egy álláshirdetésben büszkélkedtek azzal, hogy a játékosbázisuk jelentős része nem férfiakból áll.

A Sims-sorozat sok szempontból egészen egyedülálló a videojáték-iparban. Ez volt például a legelső életszimulátor, ami nem csak túlélte, hanem alaposan le is nyomta az összes riválisát, de minden bizonnyal a Sims játékokhoz készült a legtöbb DLC, és egyéb kisebb nagyobb kiegészítő tartalom is.

Sőt, a Sims-sorozat újabban a rendkívül sokszínű játékosbázisával is kitűnik. A játékot immáron 21 éve gondosan ápolgató Maxis legalábbis nagyon büszke arra, hogy milyen diverz a játékosbázisa, amit már az álláshirdetéseiben is kiemel.

A fejlesztő egy nemrégiben feladott hirdetésben írta, hogy a Sims 4 játékosainak 60%-a 18 és 24 év közötti nőkből áll.

Ez pedig nem csak azért egy kiváló eredmény, mert ezek szerint kiváló a játékos megtartása, hanem azért is, mert számos újabb játékost is képes bevonzani – ami valljuk be, egy már 7 éves játéknál kifejezetten jó eredmény. Arról viszont nincs pontos infó, hogy mennyi az aktív havi játékos, de nem következtethetünk rossz számokra, hiszen másként már valószínűleg az ötös számozásnál tartanánk.

Női játékosok pedig egyre többen vannak, vagy a korábbi időszakhoz képest bátrabban vállalják a hobbijukat. Egy idei magyar mérés alapján például a hazai gamerek majdnem a fele hölgyekből áll, sőt, a világ más részein sincs ez nagyon másként. Persze a női játékosok nem csak a Simset pörgetik, egy 2020-as felmérés szerint a hölgyek kifejezetten szeretik a Minecraftot, a Rustot és a Fortnite-ot is.

via – GameRant

×