A Ubisoft új, ingyen játszható shootere, az XDefiant ismét komoly késés elébe néz, miután megbukott a PlayStation és Xbox tanúsítási folyamaton.

2023.09.12. – Nem tudom, hogy kinek mond valamit a Ubisoft legújabb lövöldözős játéka, az XDefiant, de igen nehéz sorsa van, az biztos. Akinek megtetszett és várja, annak pedig nincsenek jó híreink. Az XDefiant megjelenését eredetileg 2023 nyarára tervezték, de a PlayStation és az Xbox megköveteli a Ubisofttól, hogy több hibát és problémát is kiküszöböljön, mielőtt a cím megérkezik.

Mit tud az XDefiant?

Ez egy free-to-play FPS shooter, amiben a játékosok többféle frakció és class közül választhatnak karaktert, amiknek egyedi képességeik és fegyvereik vannak. Milyen ötletes. Minden frakció a Ubisoft más, már létező játéksorozatán alapszik, mint a Ghost Recon Phantomok vagy a Splinter Cellből az Echelon. A játék lényegében 6v6 környezetbe dobja a playereket. A megjelenésnek azonban kálváriája van.

Tavaly júniusban a Ubisoft elindította az XDefiant nyílt bétáját, hogy a nyári megjelenés előtt tesztelje a játékot. Akkor nyilvánosságra hozták a játék első négy évadának ütemtervét. Az XDefiant hivatalos megjelenésére azonban még egy darabig várni kell, mivel a hitelesítési folyamat során problémák merültek fel.

Nem sikerült hitelesíteni PlayStation és Xbox konzolokra.

Egy friss blogbejegyzésben a Ubisoft executive producere, Mark Rubin azt írta: az XDefiant késik a PlayStation és Xbox tanúsítás utáni kudarc miatt. Az XDefiant nem ment át a tanúsításon a hibák miatt, amiket ki kell javítani a konzolmegjelenés előtt. A Ubisoft tehát most a hibák javításán dolgozik majd, hogy az XDefiant egyáltalán az elképzelésnek megfelelően működjön.

Nem tart sokáig

Ha minden igaz, akkor a hibák kijavítása nem tart majd sokáig, és újra megpróbálják átvinni a játékot a „vizsgán”. Ha az XDefiant átmegy, a játék akár 2023 szeptember közepén-végén meg is jelenhet. Mindez azonban azt mutatja, hogy bár idén nyárra tervezték a megjelenést, a játék még annyira tele van hibákkal, hogy PS-re és Xboxra nem is engedik.

A béta alapján a játékosok is úgy vélik, hogy a játéknak még nagyon sok javításra van szüksége. Kevés az esélye annak, hogy a játék túlszárnyalja a Call of Duty-t, ha a megjelenést beárnyékolja, hogy funkcionálisan rossz állapotban van. Ne feledjük, hogy a Ubisoft az elmúlt években már eléggé befürdött egy shooterrel, a Hyper Scape szervereit igen hamar lelőtték.

Az XDefiant tehát valamikor megjelenik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X|S-re.

Ez is érdekes:

7 dolog, ami másként történt az élőszereplős One Piece-ben, mint az animében

×