A Nintendo Switch 2 olyan irányba terelheti a japán cég megítélését, amiből hosszútávon is profitálhatnak. Pláne a jelenlegi rajongók!

2023.09.12. – A Nintendo sosem arról volt híres, hogy erős gépeket dobott piacra. A japán cégnek mindig is a felhasználói lehetőségek keringtek a szemük előtt, fittyet hányva a piaci viszonyokra. Valószínűleg balgaság is lett volna harmadik félként beszállni a Sony és a Microsoft mellé a konzolháborúba. Ráadásul ez hosszútávon kifejezetten jó stratégiának bizonyult.

A Nintendo játékok zöme nem található meg más platformokon, míg az Xbox és PlayStation esetén két-három nagyobb exkluzív cím jelenik meg évente, minden más fedi egymást. Mario „otthona” viszont így a nagy konzolok mellé is befér a háztartásokba. Le merem fogadni, hogy több olyan otthon van, ahol megtalálható a Switch egy Xbox, vagy PlayStation mellett, mint olyan, ahol Xbox és PlayStation is van.

A legújabb piaci pletykák szerint viszont a Nintendo most új pozíciót keres magának. Egyszer s mindenkorra ledobhatják magukról a „gyengécske” jelzőt és piacra dobhatnak egy erőgépet.

Egy álom válhat valóra

Mi sem bizonyíthatja mindezt jobban, mint az, hogy a riportok szerint az új gépen gyakorlatilag hasít a valaha készült egyik legjobb videojáték. Mind a mai napig az örök ranglista Top 10-es listáján található a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. A Metacriticen, ahol a kritikusok és a rajongók visszajelzései alapján rangsorolják a játékot, 100-as skálán 97-es értékelésen csücsül. Megjegyzem abszolút jogosan. Azonban mindig volt egy kicsinyke kis szálka a játékosok szemében! A játék fantasztikus volt, viszont maga a Nintendo Switch nem tudta kihozni belőle a maximumot. Néha szaggatott, behullott az FPS, s sajnos ezt a betegségét a játéknak a folytatása is örökölte.

A legfrissebb piaci pletykák szerint a Switch 2 új szintre fogja tudni emelni a játékélményt. A Nintendo új gépét elvileg már többen is próbálták, ők pedig olyan infókat szivárogtattak ki, amik szerint DLSS támogatással és komoly RAM fejlesztésekkel kerül majd a polcokra a masina.

nintendo

Csak viszonyításképpen, azt csiripelik a madarak, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot az új Switch 2 simán futtattja 60 FPS-sel, 4k felbontásban, töltésidő nélkül. Ha ez igaz, akkor még azok is újra neki fognak vágni Link nyílvilágú kalandjának újból, akik már vagy 10-15 alkalommal végigtolták a sztorit.

Ha tényleg visszafelé kompatibilis lesz a gép, ahogy azt rebesgetik, egy halom játék sorsát megmentheti a Nintendo Switch 2. S itt most erősen gondolok a legfrissebb Pokémon generációra, ami még mindig botrányosan fut a Switchen, karnyújtásnyira lévő új DLC ide vagy oda..!

Ezt olvastad már?

„Mi is imádjuk” – ekkortól engedik a Starfield moddolását a fejlesztők

×