A hatóságok már jóvá is hagyták az eszköz érkezését. A Valve mindig is szerette a meglepetéseket, ám lehet ezúttal idő előtt lebuktak.

2023.09.11. – A Valve nem is olyan rég, tavaly februárban dobta piacra legújabb termékét. A Steam Deck gyakorlatilag egy kézikonzol formába öntött PC, melynek sikere a többieket is megihlette. Azóta megérkezett az ASUS Rog Ally, de a Lenovo sem sokat várt ki a Legion Go készülékkel. A cégnek azonban nem ez volt az első és nagy eséllyel nem is az utolsó eszköze, amit a piacra dobott.

A Steam felületén több eszközt is megvásárolhatunk a cégtől. A Valve a Steam Deck előtt készített VR headsetet, különálló kontrollert, de nem feledkezhetünk meg a Steam Link eszközről sem. Utóbbi segítségével interneten vagy helyi hálózaton keresztül, távolról játszhattunk a birtokolt címekkel, elég volt csak rákötni egy tévére vagy monitorra. A legfrissebb jelek alapján pedig valami igencsak készül a cég műhelyében. Ráadásul ezúttal hivatalos helyről érkezett megerősítés erről, lehet, hogy már csak hetek választanak el minket a bemutatástól.

Mire készül a Valve?

Brad Lynch hívta fel a Twitter figyelmét, hogy a Dél-koreai Nemzeti Rádiókutatási Ügynökség jóváhagyott egy újabb Valve eszközt. Nem ritka, hogy ilyen formában buknak le az új hardverek, hiszen több országban, régióban is előzetes jóváhagyásban kell részesülniük a bennük található vezeték nélküli technológiáknak köszönhetően. Az eszköz leírása nem tartogat izgalmakat, a Steam Decknél szóról szóra ezt olvastuk. Ennek köszönhetően bizony megtippelni is nehéz lehetne, hogy mivel készül a Valve.

Valve forráskód

Már a forráskódban is találtak változásokat

Szerencsére azért nem a sötétben tapogatózunk. A The Verge elárulta, hogy a Valve egyik munkatársa korábban elhintette, hogy a Steam Deck hardverére épülő VR Headsetet is tesztelnek a cégen belül. A forráskódban talált változások és a hatóságok által jóváhagyott információk alapján ennek érkezésére komoly esély lehet. Minden bizonnyal már a leleplezésre sem kell sokat várni.

Forrás: The Verge

25 új processzort jelenthet be az Intel – Lesz miből válogatni

×