A Warner Bros Discovery folytatja a portfóliójának szűkítését a régiónkban. Két újabb tévécsatorna megy hamarosan a levesbe.

2023.09.11. – Az internet és az azon keresztül elérhető különféle streaming-szolgáltatások igencsak kikezdték a televíziózást az elmúlt években, évtizedben. Ma már szinte bármi elérhető egyetlen kattintással, gyakorlatilag akár a telefonunkról is. Sokak számára éppen ezért irreleváns a legtöbb tévécsatorna, az ismeretségi körömben például sokan csak a sportműsorok miatt tartják fenn az előfizetésüket. Ám ha valaki beszél nyelveket és ismeri a megfelelő oldalakat, ma már a sport sem számít kuriózumnak…

tévécsatorna

Az idősebb generációk még mindig napi szinten fogyasztanak televíziós médiatartalmat, így még egy ideig van létjogosultsága. Viszont az nagy kérdés, hogy mi fog történni mondjuk 20-30 év múlva. A fiatal felnőttek sok esetben már nem fizetnek elő tévécsatornákra, épp ezért az olyan kereskedelmi csatornák, mint az RTL, vagy a TV2, már határozottan nyit az online elérések felé.

Megoldások ide, vagy oda, sajnos vannak olyanok, akik elhasalnak

A Warner Bros Discovery egy igencsak hatalmas médiaportfólióval rendelkezik. Hozzájuk tartozik a DC Entertainment, a New Line Cinema (pl. Gyűrűk Ura trilógia), az egész HBO, na meg az MGM (pl. James Bond), a Cartoon Network, vagy éppen az Adult Swim. Sőt mi több, az ismeretterjesztő kategóriában is az élen járnak, hiszen övék a Discovery Channel-csoport, meg az Animal Planet tévécsatorna is, nem beszélve a világ egyik leghíresebb hírcsatornájáról, a CNN-ről.

Amióta a Warner és a Discovery egy ernyő alá került és új vezetőség irányítja a vállalatot, csak úgy ömlenek a nézők számára megkérdőjelezhetőnek ítélhető döntések. Biztosan sokan emlékeznek még arra, hogy a nagy sikerű magyar sorozat, a Besúgó is egyik pillanatról a másikra tűnt el az HBO Maxról. Nos, az az intézkedés is az összevonás utáni káosznak és költségcsökkentésnek volt köszönhető. (A sorozat egyébként a SkyShowtimenak köszönhetően megmenekült és ismét elérhető!)

A portfólió szűkítés nem állt le, olyannyira, hogy most ismét a kábeltévé szolgáltatásokat vették elő. Megszűnik ugyanis a Discovery Science, valamint a Discovery Turbo Extra, ráadásul az egész régióban, ahova tartozunk. A Media1 értesülései szerint egész Közép-és Kelet-Európában, Törökországban, a balti államokban, na meg a Közel-Keleten és Délkelet-Európában is elérhetetlenné válik az előbb említett két tévécsatorna.

Ám mindenki nyugodjon meg, az Autókereskedők (Wheeler Dealers), na meg a Hogyan készült? (How It’s Made) továbbra is sugározva lesz nálunk, bár azt még nem tudni, hogy pontosan melyik csatornán.

Ezt olvastad már?

Visszatér az Xbox 360, de nagyon nem úgy, mint gondolnád

×