A Microsoft szerint az elmúlt években nagyon sokan játszottak first-party Xbox játékokkal, egyes sikerjátékok pedig még ma is tarolnak.

2023.09.10. – Bármennyire is furcsa, és néha mi magunk sem értjük, zajlik a konzolháború. Nem csak a játékosok között természetesen, de a cégek között is. A Microsoft nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy saját, first-party játékaikkal igenis sokan játszottak az elmúlt években. Ennyi Xbox játékos pedig nem tévedhet.

A first-party Xbox címek 500 millió játékost érdekeltek – írja a Bloomberg Technology.

Lehet, hogy a Microsoft a harmadik helyen áll a piaci részesedést tekintve, de a játékai még mindig elég népszerűek. A legismertebb Xbox játékok ugyanis a világ 3,09 milliárd gamerének több mint 16%-át lekötötték. Legalábbis ez derül ki a Bloomberg Technology nemrégiben megjelent interjújából. Egy videóban Todd Howard és az Xbox vezérigazgatója, Phil Spencer elsősorban a Starfield megjelenéséről beszélt. Az interjú során azonban felbukkant egy dia, ami egy érdekes mérőszámot mutatott meg. Nem nagyon került elő hasonló korábban.

Ebben az áll, hogy félmilliárd ember játszott már Xbox játékokkal.

A grafikon olyan first-party franchise-okat sorol fel, mint a Starfield, a Minecraft, a Halo és a Forza. A Starfield már a megjelenéskor is hatalmas sikert aratott: 6 millió játékos játszotta PC-n és konzolon. A siker ellenére viszont tudjuk, hogy a Minecraft messze a legnépszerűbb (és legjövedelmezőbb) játék-franchise az Xbox zászlaja alatt.

Ne feledjük azt sem, hogy az Xbox játékok nem korlátozódnak az Xbox konzolra. A Minecraft például PlayStation és Nintendo Switch konzolokon is elérhető, ahol még több játékost érnek el. Sőt, a Minecraft négyszer több bevételt termel Switchen, mint Xboxon – írja a TweakTown.

Sajnos a dia néhány dolgot viszont nem részletez. Például azt, hogy ez tartalmazza-e a ZeniMax összes címét, beleértve az olyanokat, mint az Elder Scrolls Online, a Deathloop vagy a Fallout 76? Ahogy az sem derül ki, hogy a mérőszám hány évet ölel fel. Tartalmazza-e például az korábbi konzolgenerációkat?

Az viszont kiderül, hogy a Game Pass szolgáltatásnak már több mint 25 millió előfizetője van. Az év elején az Xbox Game Studios vezetője, Matt Booty azt mondta, hogy az first-party címek 150 millió havi aktív felhasználóval rendelkeznek az összes platformon.

„Az elmúlt öt évben az Xbox Game Studios és a Bethesda csapatai 10 olyan játékot mutattak be, amelyek több mint 10 millió játékossal rendelkeznek. Ilyen a Sea of Thieves, Grounded, a Minecraft Legends és az Elder Scrolls Online” – mondta.

Ezt láttad?

Ezt a 36 (!!!) filmet ne keresd többé a SkyShowtime kínálatában

×