A Microsoft Paint minden windowsos számítógépen ott figyel, ám egyre kevesebben használják. A cég most ezt próbálná meg visszafordítani.

2023.09.10. – A Microsoft februárban leplezte le a „saját”, mesterséges intelligenciára alapuló keresőjét. Nem véletlenül fektettek dollármilliárdokat az OpenAI-ba, így a felújított Bing is a ChatGPT-nél már megismert GPT-4-et használja. A bejelentés után nem sokkal már próbálgatni is lehetett az újdonságot, ám volt néhány megkötés. A kezdeti időben a várólistára való feliratkozás után egész sokat kellett várni, mostanra azonban teljesen publikus mindenki számára néhány feltétel betartásával.

Aztán az év második felére az is kiderült, hogy szinte mindegyik Microsoft alkalmazásába, szolgáltatásába belevonná valamilyen szinten a mesterséges intelligenciát a cég. A Windows 11 legutóbbi, csütörtökön élesedett fejlesztői verziójában már is világossá vált, hogy miben fejlődhet a Microsoft Paint. A Paint hosszú évtizedek óta része a rendszernek, ám manapság nem sokan nyitják meg. Könnyen lehet azonban, hogy a jövőben ez változni fog, hiszen olyan népszerű funkciókat kínálhat teljesen ingyen, melyekért a „nagyok” szép kis összegeket szoktak elkérni.

Így fejlődik majd a Microsoft Paint

Microsoft Paint egy kattintással eltünteti a kép hátterét

Microsoft Paint egy kattintással eltünteti a kép hátterét

A fenti GIF tökéletesen prezentálja a működést. A Paint megnyitása után az eszköztár bal oldalán található, háttér eltávolítása gombra kell böknünk. Ahogy ezt megtettük, a Windows beépített képszerkesztője máris munkába lát. Pár másodperces alatt kész is a fentebb prezentált végeredmény, a mesterséges intelligencia tökéletesen megoldotta a háttér eltávolítását. Akkor sem kell csüggedni, ha valamiért hibázott volna a Paint, pár kattintással korrigálhatunk is az elvégzett módosításokon.

A képen szereplő elemeket, embereket más dokumentumokba is pillanatok alatt beilleszthetjük, de a PNG importálás sem lesz elképzelhetetlen. A Microsoft Paint újdonságai itt még nem érnek véget, sőt, talán még a fentinél is izgalmasabb funkció érkezhet. Hamarosan egy másik, szintén mesterséges intelligencián alapuló funkció is megérkezhet. Ez szöveges leírások alapján gyárthat majd számunkra képeket, hasonlóan a DALL-E vagy Midjourney szolgáltatásokhoz. Ennek nyomait még a jelenlegi fejlesztői verzióban nem találták meg, ám iparági elemzők szerint erre sem kell sokat várni. Egy biztos, hogy a Microsoft Paint megítélésének jót tehetnek ezek a funkciók.

Forrás: PCFórum

Ó, jaj! – A Microsoft megszűntetni a hibaelhárítókat a Windows 11-ben

×