Ha valóban olyan látványos lesz a Godzilla-sorozat, mint amilyennek tűnik, akkor bizony a Netflixel az élen mindenki felkötheti a gatyát az Apple mögött.

2023.09.08. – November 17-én visszatér a világ leghíresebb óriásszörnye, a japán és amerikai nagyvárosokat reggeliző Godzilla, méghozzá egy olyan sorozattal, amit egy ideig nagy eséllyel minden idők leglátványosabbikaként fogunk emlegetni.

Az AppleTV+ kínálatában induló Monarch: A szörnyek hagyatéka (Monarch: Legacy of Monsters) a Legendary szörnyuniverzumában játszódik, azaz szorosan kapcsolódik a 2014-ben Gareth Edwards filmjével indult összes Godzilla és King Kong mozihoz – azok folytatása, kibővítése, spin-offja lesz.

A 2019-es „A szörnyek királya” után játszódó történet több szálon és időben fut majd, de mind szorosan kapcsolódik a titokzatos Monarch nevű szervezethez, ami igen aktív érdeklődést mutat az ősi titánoknak nevezett gigantikus szörnyek iránt – mint amilyen a legendás kaiju is. Az események középpontjában egy testvérpár áll, akik a családjuk révén valahogyan maguk is kötődnek a Monarchhoz, így hát felkerekednek, hogy pontot tegyenek a misztikum végére.

A nyomozás persze egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen egészen az 1950-es évekig kell majd visszanyúlniuk, így jutnak el Lee Shaw-hoz, aki mélyrehatóan ismeri a szörnyek, úgy a titkos szervezet múltját. Shawt nem mellesleg Kurt Russel alakítja, akinek fiatalkori énjét fia, Wyatt Russell fogja eljátszani.

Amit a címben és néhány sorral fentebb a látvánnyal kapcsolatban említettem egy csöppet sem volt túlzás: a Godzilla-sorozat hihetetlenül látványosnak ígérkezik. Bizonyos jeleneteiben legalábbis egészen biztosan. Godzilla pusztítása nyilván nem fogja kitenni mind a 10 epizódot, de amikor az óceánból előbújva betrappol a városba, az valami egészen elképesztő, teljes mértékben mozifilmes szintet üt meg.

De mindezt meg is lehet csodálni az első előzetesben.

A Monarch: A szörnyek hagyatéka tehát november 17-én rajtol el, majd a január 12-én esedékes évadzáróig hetente érkeznek az új részek. A történet azonban itt még nem ér véget: bár a második évadról semmit sem tudni, Godzillával legközelebb az április 12-re datált Godzilla x Kong: The New Empire-ben fogunk ismét találkozni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez a 8 kőkemény filmes karakter simán elpicsázná a Predatort

×