Elindult egy teszt, ami sajnos arra enged következtetni, hogy a Spotify egy népszerű ingyenes szolgáltatást fizetős fal mögé szeretne rejteni.

2023.09.07. – Nem elég, hogy nemrég megdrágult az előfizetése, a Spotify hamarosan kivehet egyet az ingyenesen elérhető szolgáltatások közül. A funkciót rengetegen imádják, nem is véletlenül, de lehetséges, hogy rövidesen fizetni kell érte. A szándékot a legutóbbi teszteléssel meg is erősítette a streaming vállalat.

Forrás: PCMag

Fizetős csomagban lesz csak elérhető a Spotify 2021-ben bevezetett frissítése, ami hallgatás közben olvashatóvá teszi a dalszövegeket. Legalábbis ezt tervezheti a Spotify a The Verge szerint. A portál észrevette, hogy egyes (nyilván tesztelésre kiválasztott) felhasználóknál az ismert mezőben az alábbi bájos üzenet jelenik meg a dalszöveg helyett:

Blud now they even added lyrics to premium?
by u/Cyan_Kushal in truespotify

Elég egyértelmű: ha a user a jövőben is szeretné olvasgatni a dalszövegeket (amit eddig ingyen megtehetett), elő kell fizetnie prémium csomagra.

„A Spotify-nál számos rutin tesztet végzünk, amelyek közül néhány a szélesebb körű felhasználói élményt fogja megalapozni, míg mások csak fontos tanulási célt szolgálnak”

– osztotta meg a The Verge érdeklődésére a vállalat szóvivője. CJ Staney szavai alapján nem arról van szó, hogy a dalszövegek véglegesen és biztosan kikerülnek az ingyenes csomagból. Ezt felhasználók tömege már most kifogásolja – jegyzi meg a cikk, szóval ha elég hangos a tiltakozás, nem merik majd fizetős fal mögé dugni. Bízzunk a legjobbakban!

A Spotify-nak innen üzenjük, hogy konkurenciában nincs hiány:

A TikTok is zene-szolgáltatást indít a Spotify és az Apple Music ellen

×