A TikTok bejelentette, hogy útjára indítja az új zenei streaming-alkalmazását, hogy kihívója legyen a Spotify-nak és az Apple Music-nak.

2023.07.19. – Úgy tűnik, hogy új kihívója akadhat az olyan zenei streming-szolgáltatásoknak, mint az Apple Music, a Youtube Music vagy éppen a Spotify. A TikTok ugyanis szintén elindít egy zene-szolgáltatást, TikTok Music néven, pontosan azzal a céllal, hogy konkurenciát jelentsen a már ismert szolgáltatók számára.

Az új alkalmazást először Ausztráliában, Mexikóban és Szingapúrban indítják el, ahol a TikTok felhasználók egy július 19-én induló bétateszthez csatlakozhatnak. Ehhez le kell tölteni egy külön alkalmazást, tehát a zenéket nem a TikTokon lehet majd lejátszani. A TikTok Music azonban az App Store-ban és a Google Play Store-ban is elérhető lesz a  három említett régióban – írja a TweakTown.

A ByteDance, a TikTok anyavállalata már korábban is vett dalokat olyan kiadótól, mint a Universal Music Group, a Warner Music Group és a Sony Music. Mint minden zenei streaming-szolgáltatásnál, a felhasználóknak lehetőségük lesz lejátszani, letölteni és megosztani a dalokat.

Az már most is egyértelmű, hogy a TikTok erősen befolyásolja, hogy milyen dalok népszerűek, hiszen az alkalmazás For You oldala az egyik, ha nem a legjobb a felhasználói ajánlások terén. Rengeteg dal lett iszonyatosan népszerű a Spotif-on és az Apple Music-on kifejezetten a TikTok trendek miatt. A ByteDance szeretné a felhasználókat a saját alkalmazásaiban megtartani.

„Jelenleg a TikTok Music bétatesztelését végezzük Ausztráliában, Mexikóban és Szingapúrban, de az elkövetkező hónapokban további hírekkel szolgálunk a TikTok Music elindításáról” – mondta a vállalat szóvivője.

Egyelőre sajnos arról sincs hír, hogy a TikTok Music mikor indul el Európában, azon belül Magyarországon.

Ezt láttad?

A gamer apuka hagyta 6 éves fiát Xboxon játszani, katasztrófa lett a vége

×