Elérkezett a makulátlanul szemérmes internetezés kora? Ha a Google-on múlik, akkor igen – ezt a megoldást indította be nálad is.

2023.09.06. – Észrevetted, hogy egyes tartalmak csak kitakarva jelennek meg a Google-keresés után? Ha így van, akkor ott jó eséllyel valami pajzán dolog történik a képernyőn, amitől a tech cég a SafeSearch funkcióval próbál megóvni.

A Biztonságos Keresést még februárban jelentette be a Google – idézi fel a HVG, és most alapértelmezett módon be is kapcsolta, mindenkinél. A megoldás a szexuális és erőszakos tartalmú képek, videók kiszűrésére szolgál. Ezek a felnőtt kontentek mostantól elhomályosítva jelennek meg a keresés végén. Valahogy így:

Mielőtt a 18 éven felüli olvasók a szívükhöz kapnak: ez nem azt jelenti, hogy mostantól semmilyen korhatáros akciófilmre vagy erotikus tartalomra nem lehet rákeresni. A SafeSearch leginkább arra jó, hogy a kiskorú netezők merő véletlenségből ne kapjanak olyan találatokat, amelyek károsan befolyásolnák a személyiségfejlődésüket. De szándékosan ugyanúgy megtehetik majd, mint eddig.

A világot azért nem váltotta meg a Google

A Google keresés új funkciója tényleg csak a véletlenül felbukkanó felnőtt tartalmaktól (véres jelenetek, brutális képek, pornográf tartalmak, stb.) védi meg a gyerekeket. Ugyanis elég könnyű kikapcsolni. Ha a „Kép megtekintése” gombra nyom a felhasználó, már villan is, ami addig kitakarva szemérmeskedett. Aki viszont egyáltalán nem kér a jövőben a SafeSearch-ből a „Beállítások kezelése” alatt kikapcsolhatja – bár, éppen szigoríthatja is).

A Google egyébként felhívta rá a figyelmet, hogy csak a saját keresőjében takarja ki az illetlenségeket és a brutalitást. Magyarán ha a Chrome-ban felkeresel egy másik keresőoldalt, és ott nincs hasonló szűrő, ugyanúgy megjelennek a korhatáros képek, videók, mint eddig. Ha többet akarsz tudni minderről, a Súgó segít.

Ezeket meg kár lett volna kiszűrni, annyira viccesek:

Mutatjuk a Google Maps 56 legeszementebb, legviccesebb utcaképét

×