A hétvégén új csomag érkezett a Valorant tesztszervereire. Olyannyira jól sikerült a frissítés, hogy a hét közepén már éles ágra került.

2023.09.06. – A Valorant fejlesztői a múlt hét folyamán kifejezetten tartalmas frissítést szállítottak. Volt már olyan szezonkezdésünk, amikor sem új ügynök, sem pedig pálya nem érkezett, ráadásul az újdonságok száma is kevés volt. Nos, ezúttal erről egyáltalán nincs szó, gyakorlatilag mindenen alakítottak a Riot Games fejlesztői. Olyannyira, hogy az első napok, hetek az új meta megtalálásáról szólhatnak akár a kezdő, akár a profi játékosoknak.

Astra – Valorant

Több mint 11 Valorant ügynököt érintettek a változások, melyek leginkább gyengítéseknek tekinthetőek. Hol az ultimate aktiválásához szükséges pontok/orbok számát növelte a fejlesztői gárda, hol pedig konkrét képességeken alakítottak. A Jett rajongók ezúttal ismételten szomorkodhatnak, hiszen több szinten is gyengítették sokak kedvencét. Aztán persze az új pályáról sem szabad elfeledkeznünk. Sunset a kisebb mapok táborát erősíti, a Riot Games a nyers gunplay-re összpontosított. Ennek köszönhetően nincsenek extra mechanikák a friss helyszínen, tényleg csak a pontos célzásban bízhatnak a Valorant rajongók.

Több változást is hoz a szerdai Valorant frissítés

A hétvégén a Valorant PBE nevet viselő tesztszerverire megérkezett egy új update. Az egyszerűen csak v7.05-nek hívott csomag váratlan változásokat hozhat el a játékba. Azt hihettük, hogy a szezont elstartolható frissítés után egy kis pihenés következik, ám a Riot Games máshogy gondolta. Astra is változik, illetve úgy tűnik, hogy a fizetős boostolás sem lesz már olyan könnyű meló, mint korábban. Az NA/LATAM régiók már kedd délután meg is kapták a változásokat.

A soron következő frissítést követően az Ascendant rangot (vagy afelettit) elért játékosok mostantól csak Platinum vagy jobb játékosokat hívhatnak be a lobby-ba. A Valorant fejlesztői ezzel szabnának gátat a fizetős és ingyenes boosting szolgáltatásoknak. Természetesen ez csak Competitive játékmódra lesz igaz, Unrated továbbra is gondtalanul pöröghet majd. Ez nem biztos, hogy a frissítés napján élesedik is, de érdemes már ezzel kalkulálni a jövőre nézve.

Astra is erősödik valamilyen szinten. Mostantól, ha Astral Formba lép az adott játékos, akkor azt is hallani fogja, ami a karaktere körül zajlik. Ez összességében szép kis buffnak néz ki, kevésbé lesz sebezhető a karakter. Ezen kívül Sunset is megérkezett a kompetitív mappoolba, az alábbi felhozatalra érdemes készülni szerdától:

  • Sunset, Breeze, Ascent, Haven, Bind, Split, és Lotus

A fenti változások tehát szerdán élesednek európai szervereken, magyar idő szerint 9:00 órakor.

Láthatatlan gaming: nem hiszed el, hogyan videojátékoznak a vak gamerek

 

×