Nem akárhogy lopott egy drága iPhone 14-es telefont egy nő Kínában. Egyszerűen szép lassan elrágta a biztonsági kábelt és kisétált a készülékkel.

2023.09.05. – Hát, igen. Bámennyire is jó készülék az Apple iPhone, nem is a legolcsóbb. Így aztán teljesen érthető, ha valaki a vásárlás helyett úgy dönt, hogy inkább eltulajdonítja. Persze ennek általában nincs jó vége, erről tanúskodik az a történet is, amit nemrég a SCMP kínai lap osztott meg.

Ahogy az a közösségi oldalakon is elterjedt, egy kínai nőt letartóztattak, miután ellopott egy iPhone 14-es készüléket egy boltból. Nem volt könnyű dolga, ugyanis ahogy mindenhol, ez a telefon is rögzítve volt a pulthoz, ahol ki lehet próbálni. Az erős biztonsági kábel azonban nem volt akadály.

Alaposan elrágta fogaival a kábelt, majd szép lassan kisétált a telefonnal a boltból.

A készülék egy iPhone 14 Plus mobil volt, aminek az értéke nagyjából 350 ezer forint körül van. A nőt nem sokkal később, nagyjából 30 perccel a lopás után már el is kapták. A szorult helyzetből sajnos később már nem tudta kirágni magát. Az üzlet biztonsági kamerái is rögzítették az esetet, így láthatjuk, milyen komoly erőfeszítéseket tett meg.

Miért lopott iPhone-t?

Mint később kiderült, a nő először csak nézelődött a boltban, mivel valóban telefont akart vásárolni, miután a régit elhagyta. Azonban annyira kiakadt azon, hogy milyen drágák a telefonok, hogy inkább úgy döntött, hogy ellopja. Sokáig kerülgette a forró kását, aztán egyszer csak jött a fogas trükk.

Az alkalmazottak persze hamar észrevették az elrágott kábelt, és értesítették a rendőrséget, így nem sokkal később elkapták. Természetesen a történet sokakat megdöbbentett.

  • „Erős fogai vannak” – írta valaki kommentben.
  • Nem tudja, hogy mindenhol biztonsági kamerák vannak?” – írta egy másik.

A bizarr lopások egyébként nem ritkák Kínában. A hónap elején egy kínai anyuka ellopta lánya felvételi papírjait, hogy a lány ne tudjon beiratkozni és otthon maradjon. 2018-ban tolvajok több mint hatmillió jüan (majnben 300 millió forint) értékű ékszert loptak el egy üzletből úgy, hogy egy másik üzlet pincéjéből alagutat ásva jutottak át.

Ezt láttad?

Egy hajszálon múlott! – Ennyire még nem szorongatták meg a TheVR-t

×