Egyre több játékos és felhasználó áll át az új Windows operációs rendszerre. A kiadás után két évvel is érdekes hibajelenségekkel találkozhatnak.

2023.09.04. – A Windows 11 egyre nagyobb szeletet kér magának a játékosok gépein. A kedd délután érkező Steam statisztikákkal kapcsolatos bejegyzésünk árulkodó lehet arról, hogy mennyit is ugrik manapság az operációs rendszer. Azonban ahogy azt sejteni lehetett, nem tökéletes a Windows továbbra sem. A frissítések szinte minden egyes alkalommal okoznak valamilyen galibát. Vannak azonban teljesen megmagyarázhatatlan bugok is, az egyiket és annak potenciális megoldását éppen a napokban fedezték fel.

A Windows 11 fájlkezelője kifejezetten erős gépeken is képes belassulni, ha olyan mappákkal találkozik, melyben rengeteg fájl pihen. A hiba pontos okára még nem sikerült rájönni, az azonban egyértelmű, hogy a Windows 11 ilyen téren jelentős lemaradásban van a 10-es verzióhoz képest. A jelek alapján azonban egy egyszerű megoldással fényéveket gyorsíthatunk az Intézőn, soha nem látott sebességre gyorsul fel az operációs rendszer beépített fájlkezelője.

Ennyire egyszerű trükkel gyorsíthatsz a Windows Intézőn

A módszert egy Twitter felhasználónak köszönhetjük, talán a visszajelzés alapján a Microsoft is el tud indulni a hibakeresés útján. Az Intéző felgyorsításához egyetlen gombnyomásra van szükségünk. Figyelj, mutatjuk a „roppant nehéz” műveletet.

Az”F11″ gomb kétszeri megnyomása után villámgyorsan tölt be minden a fájlkezelő.

Windows

Windows

Bizony, ennyi az egész. Az F11 alapértelmezetten teljes képernyős módba állítja át az Intézőt, majd az újbóli lenyomás után visszaáll a normális nézetre. Az egyik Twitter felhasználó 1800 almappát és 25000 fájlt tartalmazó zenei mappán is tesztelte a módszert és megdöbbenésére egy régi gépen sem okozott problémát a betöltés. A jelenlegi visszajelzések alapján a Windows 11 összes publikus verziójában működik a módszer. Mi is kipróbáltuk: egy 12700K processzorral és 32 GB-nyi memóriával felvértezett PC-n is minőségi javulást tapasztaltunk. Remélhetőleg hamarosan a Microsoft is reagál a meglehetősen érdekes jelenségre.

Forrás: PCFórum / Twitter

28 év után száműzik a Windows-ból a népszerű szövegszerkesztőt

×