A Warzone Caldera szervereit szeptember közepén lelövi az Activision. Jogos kérdés lehet a dolog miértje, illetve, hogy mi lesz a skinekkel.

2023.09.01. – A Warzone teljesen megújult a Modern Warfare II megérkezésével. Olyannyira, hogy egy friss klienst kaptak a játékosok. Az átállás még 2022 novemberében történt meg, felhasználók legnagyobb örömére vagy épp bánatára. Az vitathatatlan, hogy a Warzone 2-nek több szezon kellett ahhoz, hogy valamennyire közeledjen a játékosok elképzeléséhez. Még a mostani időszakban is érkeznek olyan frissítések, melyek felhasználói kritikákon, visszajelzéseken alapulnak.

Elég csak a Sniperek egyhitelésének tényére gondolnunk, vagy épp a közelmúltban finomított mozgásokra. A Warzone rajongók egy része annak ellenére is a régi kliensen maradt, hogy gyakorlatilag már érdemi frissítést nem is kapott az. A novemberi korszakváltás a Warzone Caldera nevet sütötte rá a régi verzióra, ennek megfelelően csak Battle Royale meccsek indulnak a szervereken és csak Caldera pályáján. A Warzone 2-ről időközben szépen el is tűnt a kettes szám, ebből már sejteni lehetett, hogy hamarosan vége lehet a mókának. A hivatalos bejelentésre sem kellett olyan sokat várni, június végén fel is vázolta a terveket az Activision.

Mikor lövik le a Warzone Caldera szervereket?

Warzone Caldera

Warzone Caldera

Az Activision korábban megerősítette, hogy a régi klienst egészen pontosan szeptember 21-én helyezik örök nyugalomra. Ennek megfelelően a PlayStation, PC és Xbox áruházakból is eltűnik majd a cím, esélytelen lesz a hozzáférés. Nem lesznek kerülőutak, hiszen szerverek híján már a bejelentkezésnél elakadna a folyamat, ez egyértelműen a játék teljes megölését eredményezi. A Warzone Caldera a jelenlegi állapotában mindössze 10 hónapot futott, ám valamilyen szinten érthető a döntés.

Mi történik a megvásárolt csomagokkal?

A Call of Duty fiókja augusztusban bejelentette, hogy a Modern Warfare III-ban használhatjuk a Modern Warfare II skineket, tartalmakat. A Warzone Caldera átállás azonban nem lesz ilyen kedves. Sem Warzone 2-ben, sem Modern Warfare II/III-ban nem használhatjuk majd a korábban megvásárolt csomagokat. Apró öröm, hogy Vanguard, Black Ops, Cold War és Modern Warfare 2019-ben továbbra is használhatjuk a kedvenc skinjeinket, ám ez csak sovány vigasz sokak számára.

Miért lőtték le ilyen hamar?

Warzone Caldera

Warzone Caldera

Bár Caldera megszűnését bejelentő blogbejegyzés nem tért ki a részletekre, annyit elárultak, hogy a lépés célja az volt, hogy a fejlesztői csapatok a jövőbeli Call of Duty-tartalmakra és az aktuális Warzone kliensre koncentrálhasson. Jól tudjuk már azóta, hogy novemberben a Modern Warfare III mellé megérkezhet még a mobilos kliens is. Ráadásul teljesen egységes felületet is kapnak majd ezek a COD HQ alatt. Az előremenetel is azonos lesz, azaz egy kis mobilos lövöldözéssel is húzhatjuk akár a profilunk, akár pedig a fegyvereink szintjét. Caldera azonban kimaradt volna ezekből is, teljesen okafogyottá vált a szerverek üzemeltetése.

Most már csak kevesebb, mint egy hónap van a lelövésig. Éppen ezért, ha egy kicsit nosztalgiáznál, akkor ezt mindenképp tedd meg az elkövetkezendő hetek valamelyikében. 

Új, „ingyenes” Call of Duty csomag érkezett – Nem mindenki fog örülni

×