A frissítés címe is elég árulkodó, hogy mire lehet számítani. A Sons of Attila update-tel ezek a magyar gyártmányú harckocsik válnak játszhatóvá.

2023.09.02. – Riadó! A Gaijin Entertainment magyar harckocsikkal bővíti a katonai szimulátorban használható fegyverek körét. Erről egy őrülten menő előzetes is készült. A GameStar szerint nagyon boldog lehet minden nemzeti keblű gamer, hiszen a Magyar Királyi Honvédség történelmi tankjától a legújabb gyalogsági harckocsiig több hazai katonai jármű is feltűnik a War Thunder világában.

Az egyik magyar tank, a 39M Csaba lesz. Ez a páncélautó a valóságban óriási ritkaságnak számít. Mindössze 171 darab készült belőle (via Wikipedia). A Weiss Manfréd Acél- és Fémművek által a ma ismert formájában 1939-től gyártott, II. világháborús harckocsi egy szempontot kivéve felvette a versenyt a legmodernebb hasonló kategóriás járművekkel. A kis hatótávtól (150 km) eltekintve gyorsan (65 km/h) hajtotta a nyolchengeres, 3.6L, „V8 Flathead” Ford motor. Pedig hat tonnát nyomott. A pofás és fürge felderítő harckocsi Solothurn S-18/100 2 cm-es nehézpuskával, 8 mm-es Gebauer géppuskával és opcionálisan egy 31 M. golyószóróval indult csatába.

A másik hazai tank, ami az előzetes alapján biztosan része lesz a War Thunder világának, a Lynx KF41 BMP. Ebből a hazai alkalmazású gyalogsági harcjárműből a Magyar Honvédség tavaly kapta meg az elsőt. Idén indul a gyártásának próbaüzeme, Zalaegerszegen. A páncélost Liebherr D9612 dízelmotor hajtja, 1140 lóerős teljesítmény mellett 65-70 km/h-val. Nyilván jelentősen lekörözi a fentebb írt történelmi tank hatótávolságát, hiszen 600 km-t is képes egyszerre megtenni. A lövegtoronyból egy 30 mm-es Rheinmetall MK30–2/ABM vagy egy 35 mm-es Wotan 35 gépágyú mered előre. Felszerelik továbbá irányított páncéltörő rakétaindítóval és egy a NATO-ban rendszeresített géppuskával is. Nem tudni, mennyire lesz pénze az államnak, de darabja 10-14 millió euróba (3,84-5,38 milliárd forintba) kerül.

A War Thunder frissítésében nem csak magyar harckocsik kerülnek a választható fegyverek közé. Egy szovjet lángszórós tank (TO-55), egy amerikai harckocsi (Texas), egy kínai-pakisztáni gyártmányú páncélos (Al-Khalid vagy MBT 2000) és több vadászrepülőgép is megjelenik.

Arról, hogy a Sons of Attila update mikor kerül be a játékba, egyelőre nincs pontos dátum, de várhatóan még ebben a hónapban meg fog jelenni.

Nézz további király katonai szimulátorokat is:

Mindened a csata? Ez a 10 legrealisztikusabb háborús játék

×