A CIA ügynökei rengeteg információt rejtő fájlt találtak a terrorvezér gépén, melyekből az is kiderült, hogy elég nagy gamer volt.

2022. 09. 17. – Az al-Káida terrorszervezet egyik alapítóját, Oszama bin Ládent nem igazán kell bemutatni senkinek. Az al-Káida vezetőjeként számtalan terrorakció fűződik a nevéhez. Ő állt az Egyesült Államok ellen elkövetett, 2995 áldozatot követelő 2001. szeptember 11-ei terrortámadások hátterében. Hosszas bujkálás után, 2011. május 2-án az amerikai haditengerészet egyik kommandós alakulata a pakisztáni otthonában rajtaütött és végzett vele.

Természetesen a technológiát a rejtőzködés alatt sem dobta el magától, így több számítógépet is lefoglaltak a rajtaütést követően. A hivatalos FBI/CIA dokumentumokból kiderült, hogy nem vetette meg a videójátékokat sem, több platform címeit is előszeretettel pörgette unalmas óráiban. Annak idején nem is kapott ez olyan hatalmas visszhangot, ám csütörtökön PlayerIGN, a veterán PUBG leaker ismét felemlegette a történetet.

Nézzük is, hogy mely játékokat találták meg a terrorista számítógépén!

 

A játékok listájában ott figyelt a Valve ikonikus Half-Life és Counter-Strike sorozata is. Az utóbbi cím meglehetősen fura és bizarr választás volt, az már biztos. A merevlemezen megtalálták a GTA és Mario franchise több részét, a Final Fantasy VII-et vagy épp a Street Fightert is. A Nintendo konzolokon az Animal Crossing lehetett a kedvence, de rengeteg emulálásra kész DS játékot is magukban rejtettek azok a bizonyos mappák is. Elkötelezett rajongója lehetett a japán művészeteknek is, hiszen rengeteg Animét és Hentait találtak az amerikai ügynökségek szakemberei.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Nehéz eldönteni, hogy ez a valóság, vagy egy szuperlátványos akciójáték

×