Egyre vékonyabb a határvonal a valóság és a játékok között, amit most egy újabb Unreal Engine 5-ös projekt próbál bizonyítani – meglepő sikerrel.

2023.09.01. – Szerintem nem lövök nagyon mellé azzal a kijelentésemmel, hogy: a videojátékok látványvilágának egy újabb evolúciós lépcsőfokához érkeztünk. A legújabb fejlesztő megoldások korábban soha nem látott lehetőséget adnak a fejlesztőknek a szupervalósághű grafika elérésére, legyen szó akár az NVIDIA ray tracing technológiájáról, vagy az Unreal Engine 5 egyre bővülő képességtáráról.

Utóbbival kapcsolatban talán még izgatottabbak vagyunk, hiszen amióta az Epic nyilvánosan elérhetővé tette az eszközét, azóta kisebb-nagyobb, nevesebb és kevésbé ismert fejlesztők szállítják nekünk az egyre élethűbb tech demókat, videókat, lassacskán pedig a teljes értékű játékokat. Néhány legalábbis már csőre töltve várja a megjelenést, mint például az először tavaly októberben köztudatba robbant UNRECORD, amiről először senki sem hitte el, hogy tényleg egy játék, illetve annak legújabb kihívója, a szintén UE5-ben készülő Lost Fragment.

Lost Fragment

A Lost Fragment tulajdonképpen pontosan azon a recepten alapul, amelyen az UNRECORD: testkamerás nézetben egy rendfenntartó megpróbáltatásait izgulhatjuk végig egy olyan környezetben és grafika mellett, amit első ránézésre bárki simán összetévesztene a valósággal. Nagy különbség azonban, hogy a Lost Fragment nem egy földhözragadt kommandós szimulátor, hanem egy ízig-vérig horrorélmény lesz.

Az elsőjátékos japán fejlesztőcsapat legalábbis, a NIHIL INANE STUDIO ezt ígéri. Az viszont már egy másik kérdés, hogy a valóban megtévesztően valósághű akció-horrorjáték vajon jó lesz-e? Vagy mindent feláldoznak a grafika oltárán? Mert ugye jól tudjuk már, hogy a látványvilág sokszor nem korrelál a játék minőségével, azaz egy gyönyörű program is lehet bűnrossz, ahogyan egy minimalista, vagy pixelgrafikával megáldott alkotás is nagyszerű.

Ezt majd egyszer talán meglátjuk, ugyanis a Lost Fragment/NIHIL INANE STUDIO egyelőre csak egy Twitter-profillal rendelkezik. Steam-oldal, megjelenési dátum, vagy más egyéb részlet az alábbi megtévesztően életszerű bejelentő előzetesen kívül nincs.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mítosz vagy valóság? – Tényleg létezett a Nintendo PlayStation?

×