Egy fiatal gamer nagyon várta a Starfield megjelenését, de sajnos elhunyt. Így a fejlesztők közösségi összefogás után megemlékeztek róla a játékban.

2023.09.01. – Tudjuk jól, hogy a Starfield most egy agyon-hype-olt játék, ami az előrendelők számára már játszható is. A játék nagyon régóta készül, tele szép sci-fi ígéretekkel, szóval nem meglepő, hogy ilyen sokan várták. Akár tetszik neked a játék, akár nem, most egy olyan közösségi összefogásról lesz szó, amit mindenképp érdemes megemlíteni a cím kapcsán.

A Starfield egy rajongó előtt tiszteleg, aki sajnos a cím megjelenése előtt elhunyt.

Starfield megemlékezés

Természetesen a játékban rengeteg felfedezni való van, a szemfüles kutatók azonban már most találtak valami szívszorítót. Amikor az egyik játékos először belépett a a The Eye-ba, talált egy érdekes feljegyzést. A szöveg szerint maga Alex Hay írt egy üzenetet. Alex Hay azonban nem egy kitalált szereplő a játék világában, hanem egy létező ember volt, aki az év elején hunyt el tüdőrákban. Ebben az üzenetben a legjobbakat kívánja Starfield rajongó társainak, miközben felfedezik majd a világokat.

„Mindig veletek leszek a Starfieldben” – olvasható Alex üzenete a játékban.

Alex Hay az év elején tett közzé egy posztot, amiben leírta, hogy valószínűleg már nem éli meg a Starfield szeptemberi megjelenését. Elmondta: 35 évesen tüdőrákkal küzd, és bár tavaly novemberben még játszhatott volna a Starfielddel, a késés miatt valószínűleg nem éli meg a megjelenést.

Akkoriban a gamer közösség tagjai, akik szintén a Starfieldre vártak, petíciót nyújtottak be a Bethesdának, hogy Alex játszhasson a játék egy korai változatával. Ebből nem lett semmi. Az év elején azonban rengeteg poszt született a Starfield Reddit oldalán az ügy kapcsán. Elég sok ahhoz, hogy valaki a Bethesdánál tudomást szerezzen róla.

Bethesda’s Tribute to Alex Hay
by u/HunterWorld in Starfield

„Megemlékezünk a felfedezőtársunkról, Alex Hay-ről, akit a rák elvitt, mielőtt játszhatott volna ezzel a játékkal. Miközben a következő hetekben belevetjük magunkat a Starfieldbe, gondoljunk Alexre, és nevezzünk el róla egy karaktert vagy hajót” – olvasható a Reddit poszt leírásában.

Az egyik játékos már meg is jegyezte, hogy róla tervezi elnevezni a hajóját. Az eset kiválóan bizonyítja, hogy néha mennyire összetartó közösség tud lenni a gamereké, és képesek arra, hogy megemlékezzenek olyan társaikról, akikkel sosem találkoztak. A fejlesztők pedig szintén dicséretet érdemelnek. Reméljük, hogy Alex is látja, hogy bekerült a játékba.

×