A Counter-Strike 2 megjelenése egyre közelebbi álom. Nagy eséllyel már csak hetek vannak hátra a teljes átállásig, gyakorlatilag béta állapotba lépett.

2023.09.01. – A Valve március végén leplezte le a CS:GO eddigi legnagyobb frissítését. A Counter-Strike 2 gyakorlatilag teljesen új játékot varázsol a CS:GO-ból. Nem csak a játékmotor cserélődik le teljesen, de új mechanikákat, megváltozott és átalakított játékelemeket is felfedezhetünk. Ezeket már javában teszteli a Limited Test meghívott közössége, a Valve pedig villámgyorsan reagál az egyes hibajelenségekre. A fejlesztők márciusban azt ígérték, hogy a játék 2023 nyarán megjelenik. Bár hazánkban a nyarat augusztus 31-éig értik a legtöbben, Amerikában ez inkább szeptember közepét takarja.

Ennek ellenére várható volt a héten egy update, hiszen június óta 2 hetes ciklusokban dolgoznak a Valve mérnökei. A héten már észrevettek némi mozgolódást a CS2/CS:GO adatbányászok, majd péntek hajnalban igazán nagy volumenű Counter-Strike 2 frissítés érkezett a szerverekre. Nem csak egy új pályát hozott el az update, de a játék alapját adó kompetitív módot is alaposan átdolgozták.

Nézzük is, hogy milyen újdonságokra készülhetünk!

Rövidebb meccsek

 

A Premier és MM, illetve az esport meccsek is MR12 formátumra válthatnak, azaz a 13 kört először elérő csapat nyer. A CS:GO fejlesztői szerint ez arany középutat jelent az irreálisan rövid „kis” MM és a korábban megszokott, 16 nyert kört megkívánó hosszú MM között. Az Overtime, azaz a hosszabbítás továbbra is hat körös lesz. A rövidebb meccsek pedig azt jelentik, hogy a játékosok többet és gyakrabban játszhatnak.

A rang sem marad a régi

Counter-Strike 2

A rangok több szinten is megváltoznak. Egyrészt megérkezik a CS Rating. Ez határozza majd meg, hogy hol állsz a globális és regionális ranglistákon. A CS Rating megszerzéséhez a frissített Premier móddal kell majd játszanod. A másik változtatás azonban a sima MM rendszert is érinti. Az MM rangokat mostantól pályánként számolja majd a játék. Azaz, azok is bátran próbálgathatnak majd új pályákat, akik korábban féltették a rangjukat. Két legyet ütött egy csapásra a Valve.

Counter-Strike 2 Béta? Valami olyasmi…

Bár a béta szót nem használták a bejelentésben a Valve munkatársai, a jelek alapján erősen annak tekinthetjük a mai frissítést után kiküldött meghívókat. Gyakorlatilag minden olyan játékos kapott meghívót a Counter-Strike 2 tesztjébe, akinek van rangja, Prime jogosultsága, illetve NA/EU régiókban játszik. Szerencsére nem nagyon kell keresned a meghívót. Az alábbi lépéseket kell elvégezned:

  • Nyisd meg a CS:GO-t
  • Remélhetőleg ezzel az ablakkal találkozol majd:

  • Nyomd meg először a zöld Enroll (Bevonulás) gombot, majd azt követően az Exit and Download (azaz Kilépés és letöltés) gombra kattintva a Steam az asztalra dob minket, majd el is kezdi a CS2 letöltését
  • Ezt követően a CS:GO minden indításánál megkérdezi, hogy a régi vagy az új klienst  szeretnénk-e futtatni

Ha nem kaptál volna, akkor se keseredj el, nagy eséllyel még szeptember 23-ig megérkezik a végleges változat is.

Counter-Strike 2-ben máshogy robban a bomba? – Óvatosnak kell lenni

×