A Counter-Strike 2 megjelenése egyre közelebbi álom. Vannak azonban olyan fejlesztések, melyet csak most szúrtak ki a játékosok.

2023.08.30. – A Valve 2023 márciusának végén leplezte le, hogy valóban készül a Source 2-es átirat. Még aznap meg is nyitották a Counter-Strike 2 Limited Test kapuit. Első körben néhány szerencsés játékos, de főképp tartalomgyártók és profi játékosok kaptak meghívót. A major résztvevőknek alanyi jogon járt a belépő, olyannyira, hogy még a VAC tiltásban részesült KQLY sem maradt ki a buliból.

Júniusban és júliusban két újabb hullám is volt, ám az elmúlt másfél hónapban kifejezetten hallgatag a fejlesztői csapat ilyen téren. A Counter-Strike 2 eddigi frissítései több újdonságot is lelepleztek. Az átdolgozott pályák, a szebb grafika, a subtick rendszer és az új füst az elsők között volt. Később ezekhez csatlakozott a „Loadout” kialakítás, illetve az átalakított vásárlási menü. Aztán persze a motorháztető alatt is történtek olyan változások, melyeket nem is feltétlenül oszt meg a Valve egyelőre a teljes közösséggel. Úgy tűnik azonban, hogy egy alapvető játékmechanikát is érintenek ezek, így érdemes lehet tudni róla.

A bombák is máshogy robbannak a Counter-Strike 2-ben?

Úgy tűnik, hogy a robbanás sebzése és annak sugara is változhat majd a friss címben. Jackyesports a fenti videóban nagyszerűen demonstrálta is a különbségeket. Mostantól egy-egy korábban már biztonságosnak hitt pozíció akár biztos halált is jelenthet a játékosok számára. Casual szinten talán ennek nincs akkora jelentősége, de a végletekig kiélezett profi meccseken egy (el nem) mentett fegyver is beleszólhat a kimenetelbe.

Counter-Strike 2 - Bomba sebzések és a hatósugár

Counter-Strike 2 – Bomba sebzések és a hatósugár

A fenti képről leolvashatjuk a CS:GO és CS2 sebzéseket. Dust 2, Ancient és Anubis esetében ez teljesen azonos, ám a többi pályánál jelentős eltéréseket olvashatunk le. Természetesen a játék még mindig Limited Test státuszban van, így bármikor változtathatnak ezen a fejlesztők. Jelzés értékű lehet azonban, hogy Mirage már június óta velünk van, mégsem nyúltak hozzá.

A játékosok unják a meccseket? – Ezért lehet rövidebb az MM CS2-ben

×