Egy friss pletyka szerint a PS4 és PS5 tulajdonosok egy új, továbbfejlesztett PlayStation 2 emulátort kaphatnak, hivatalos forrásból.

2023.09.01. – Amikor a Sony bejelentette a PlayStation 5 érkezését, sok pletyka keringett a visszafelé kompatibilitásról. A Sony már akkor szerette volna, hogy a PS5 simán futtassa a régi PlayStation 1, 2, 3, 4 konzolok játékait is. Ez az álom végül nem valósult meg, valószínűleg technikai okokból. Végül a PS5 képes maradt arra, hogy legalább a PS4 játékok elfussanak rajta. A rajongók hiányérzete azonban megmaradt: mi van a PS2, PS3 emulációval?

Erről egyébként már 2022 januárjában is lehetett hallani. Most a pletyka ismét felröppent, ezúttal egy lehetséges PS2 emulátorral kapcsolatban, ami PS4-re és PS5-re is készülhet. Az új PS2-emulátor támogatná a Sony visszafelé kompatibilitási terveit, ami jelenleg inkább a PlayStation Plus szolgáltatásban élhető ki. Aminek árát pont a napokban emelik meg.

PlayStation Emulátor?

A PS4 és PS5 konzolok egyébként több kritikát kaptak amiatt, hogy nincs eléggé kidolgozva a visszafelé kompatibilitás. Az Xbox One-hoz és az Xbox Series X|S-hez képest a PlayStation nem kínál ugyanolyan hozzáférést a klasszikus játékokhoz. A PS3 és a PS2 régen visszafelé kompatibilis volt az összes PS1 játékkal. Aztán jött a PS4 és a PS Now, amiből lett a PS Plus Extra és PS Plus Premium. Ezek a szolgáltatások ma már lehetővé teszik, hogy bizonyos PS1, PS2, PS3 és PSP játékokkal játszhassunk, de a játéktár eléggé korlátozott.

Nos, a YouTuber Mystic szerint viszont a Sony hamarosan növelheti a klasszikus címek támogatását. A tartalomgyártó azt állítja, hogy „biztos forrásból tudja”, hogy a Sony egy új emulátor fejlesztésén dolgozik a PS2 játékokhoz. Ezzel szeretnék növelni a PlayStation Plus szolgáltatás értékét. Remélik, hogy ha minden PS2 játék elérhető lesz a szolgáltatásban, akkor több előfizetőt tudnak szerezni.

Bár ez csak egy pletyka, viszonylag hihető, mivel Mystic általában megbízható információkat szokott megosztani. Ráadásul a pletyka a Sony jelenlegi stratégiájával is összhangban van. A PS Plus áremelése után szükség lesz valamire, amivel felvehetik a versenyt az Xbox Game Pass-szal.

Az Xbox összehasonlításokat félretéve, a klasszikus PS2 játékok támogatása csak jót jelenthet. A PS2 korszakban számtalan klasszikus játék jelent meg, amiket a mai napig szívesen elővennénk. Ha ez a pletyka igaznak bizonyul, az még tovább bővítheti a PS Plus játékkínálatát. Te örülnél neki?

Ezt láttad?

AI szinkron: miért baj (vagy nem), hogy feltámasztják a halott színészeket?

×