Ha minden igaz, akkor a Sony már nagyon dolgozik azon a megoldáson, amivel játszhatóvá tennék a klasszikusokat az újabb gépeiken.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Sony valami őrületesen nagy reformra készülget a PlayStation háza táján, amiről már nemcsak találgatások, de konkrét ezekre utaló jelek is vannak.

A napokban ugyanis a Sony elkezdte bevonni Angliában a PlayStation Now fizikális üzletekben árult előfizetéses kártyáit, sőt, még az előfizetés meghosszabbításának a lehetőségét is megszüntették. Ezek pedig egyre inkább a tavaly december óta pletykált új PlayStation játékszolgáltatás, a Project Spartacus megalapozásának tűnnek, mellyel összevonnák a PS+ és a PS Now előfizetéseket, hogy így egy Game Pass-féle rendszer kerekedjen belőlük.

Aztán nemcsak a dolog létezését leplezhették le a hideg téli napokon, hanem a konkrét felépítését is, ami szerint több fajta és árszabású csomagok közül lehet majd választani. A legnagyobb és legdrágább pedig a frissebb címek mellett PS1, PS2, PS3, PSP és PS Vita játékokat is tartalmazna, vagyis a Sony így oldaná meg a visszafele kompatibilitást is.

Ennek a létezését most egy Sony szabadalom erősíti meg, melyet Mark Cerny, a PlayStation rendszertervezője nyújtott be még az elmúlt hét során. A dokumentumok alapján pedig kijelenthető, hogy egy visszafele kompatibilitási módszerről van szó, amivel lehetővé tennék a PS5-tulajdonosoknak, hogy játszhassanak a régebbi játékaikkal.

Mindezt pedig szoftveresen oldanák meg (másként ugye nem is tudnák), de hogy ez alatt a régi lemezekkel való kompatibilitást, vagy a digitális tartalmak emulálását kell érteni, még nem teljesen tisztázott. Az azonban nagyjából körvonalazódik, hogy egyfajta emulációról lehet szó, ami elméletben nem korlátozódik a PS5-re, vagyis PS4-en is működhet.

Hogy ebből végül mi lesz – ha lesz bármi egyáltalán, azt még nem tudni, az azonban már egyre biztosabb, hogy a Sony nagyon rákészül valamire. Mivel a PS Now előfizetésekbe kezdenek bele-belenyúlni, így én azt mondanám, hogy még idén le fogják leplezni az új előfizetési modellt/szolgáltatást, amely kínálatában egészen nagy eséllyel meg fogjuk találni a PS-konzolcsalád valamennyi klasszikusát.

via – Segmentnext, DualShockers, PSU

27 éves lett a mindent megváltoztató játékkonzol, a PlayStation 1

https://leet.hu/akcioeso/

×