Az Activision bejelentette, hogy mesterséges intelligencia segítségével fogja ellenőrizni a voice chatet a Modern Warfare 3-ban.

2023.08.31. – Ha valaki azt hitte, hogy a jövőben ugyanúgy lehet majd a mikrofonba sértő dolgokat üvölteni online játék közben, mint eddig, az nagyon téved. A Call of Duty: Modern Warfare 3 esetében ráadásul minden mikrofonon keresztül elhangzott dolog ellenőrizve lesz, nem is akárhogyan. Egy AI fogja kiszűrni, hogy jár-e neked a rossz dumádért a ban.

Igen, eljött az az időszak, amikor mindent mesterséges intelligenciák uralnak. Az Activision a Modern Warfare 3-ban AI technológiát alkalmaz majd, hogy a voice chat során kiszűrje a toxikus viselkedést. Hányszor fordul elő velünk, hogy egyes játékosok a mikrofonba üvöltözik a frusztrációjukat, vagy zaklatnak, aláznak másokat. Nos, nem sokáig maradnak majd a játékban.

Az Activision a Modulate nevű céggel együttműködve hozza el az AI voice chat moderációs rendszert.

Az AI nem viccel!

A ToxMod, a Modulate AI moderációs rendszere valós időben érzékeli a gyűlöletbeszédet, a diszkriminációt és a zaklatást, majd ennek megfelelően osztja ki a büntetéseket. Ez egy forradalmi technológia, amivel a Modern Warfare 3 online meccsei sokkal normálisabbak lehetnek.

Ez tehát azt jelenti, hogy nem lesz menekvés. Ha valaki mérgező magatartást tanúsít a játékban, az AI alapból kiszűri, már akkor, amikor az megtörténik. Nem kell jelentgetni, nem kell arra várni, hogy az Activision munkatársai majd kivizsgálják az ügyet. Az AI elvileg valós időben figyeli majd a játékot, ha pedig valaki sértő, megy a büntetés.

A ToxMod béta verzióját a GameRant szerint már a jelenlegi címekbe is bevezették, augusztus 30-án. Az AI-alapú moderációs rendszer pedig világszerte a Modern Warfare 3-mal együtt érkezik november 10-én.

A rendszer teljesen megváltoztathatja az online játékot. A Call of Duty-nak világszerte sok millió játékosa van, a hagyományos módszerekkel szinte lehetetlen már moderálni. Azonban az AI bizonyára gyorsabban, precízebben, valós időben és gyorsan működik és büntet majd. Csak remélni lehet, hogy a ToxMod bevezetése sikeres lesz, és nem lesznek igazságtalan kitiltások.

„Ez egy fontos lépés afelé, hogy minden játékos számára szórakoztató, tisztességes és barátságos élményt teremtsünk” – mondta Michael Vance, az Activision technológiai vezetője. Egyértelmű, hogy az Activision nagyon komolyan veszi a szerverek tisztaságát, így bár az új rendszerrel először még lehetnek gondok, adhat némi reményt.

Ezt láttad már?

Íme az összes film és sorozat, ami szeptemberben jön a Disney+-ra és az HBO Maxra

×