Tech/Tudomány

Igazi gamer táskát mutatott be a Zotac – Ezt tudja másfél millió forintért

2023.08.31. – A gamer táska kifejezéssel egész sokszor találkozhatunk manapság, ám nem feltétlenül azt takarja, amire sokan gondolnak. A legtöbb esetben valamilyen játékhoz kapcsolód designt kap a hátitáska a gyártósoron és ennyivel el is intézik. Jobb esetben valamelyik ismert hardvergyártó adja hozzájuk a nevét és extra funkciókkal is rendelkeznek. Dedikált perifériatárolókra vagy épp dedikált fej/fülhallgató kábel kimenetre kell gondolnunk, itt sem erőltetik meg magukat a cégek. Úgy tűnik azonban, hogy az egyik ismert VGA gyártó egy ízig-vérig gamer táskával ajándékozná meg a potenciális vásárlókat.

A ZOTAC egy számítógépes hardvergyártó, amelyet Hongkongban alapítottak 2006-ban. A cég videokártyák, mini PC-k, SSD meghajtók, alaplapok, gamer számítógépek és egyéb számítógépes kiegészítők gyártására specializálódott. Minden terméküket a PC Partner gyáraiban gyártják Dongguan városában, Kínában. Hazánkban is egyre többször találkozhatunk a nevükkel, a videokártyák piacán biztosan. Az elmúlt napokban pedig a VR Go 4.0 nevet viselő termékükre figyelt fel a nemzetközi sajtó. 

VR Go 4.0 – Az igazi gamer hátizsák?

Ahogy a neve is elárulja, a Zotac újdonságát első sorban VR/AR/MR felhasználás mellé ajánlja a cég, ám a szemüveget már egy külsős gyártótól kell beszereznünk. A hátizsák csupán a megfelelő nyers erőért és a hordozhatóságért felel. Nem ez a cég első próbálkozása, ám a korai modellek rengeteg limitációval, régebbi komponensekkel rendelkeztek, mostanra érték csak el a tökéletesnek ítélt teljesítményszintet.

A hordozhatóság jegyében egy mobil CPU-t választottak a hátitáskába, egészen pontosan az Intel i7-11800H egységét. Ezt 16 GB, DDR4 memóriával fejelték meg, mely még éppen elégséges lehet a mai címekhez is. A grafikus meghajtásért egy Nvidia RTX A2000 felel majd, körülbelül a GeForce GTX 1660 szintjét hozva ezzel. A VR támogatás a portokon is meglátszik. Ennek köszönhetően egy HDMI 2.1 és kettő DP 1.4 port kapott helyet a hátitáskán, a kötelező USB-C és USB-A csatlakozókkal megfejelve. Jelenleg 3700 fontot kér el érte a gyártó, mely alsó hangon is 1.6 millió forint feletti árcédulát takar. Ez megfejelve egy VR headsettel már könnyedén a 2 millió forintot karcolgathatják a potenciális vásárlók.

 

Arpi

Korábbi cikkek

Új pálya, RANKED mód és még kard is – Ezt hozza el a Warzone Season 2

2024.02.01. - Ahogy arra számítani lehetett, a Call of Duty fejlesztői február első napján leleplezték…

4 perc telt el azóta...

Több szinten is hibás a Counter-Strike 2 füstje – Reprodukálható a bug

2024.02.01. - Nem is olyan rég kerültek ismét reflektorfénybe a Counter-Strike 2 gránátok. Január utolsó…

5 perc telt el azóta...

Hazánkba is megérkezett az AMD új gamer CPU-ja, nem csak az USA-ba

2024.02.01. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be az első, X3D végű processzorát. Ez még…

19 perc telt el azóta...

Visszatért a Warzone egyik legjobb fegyvere – Ez a kiegészítő a titok

2024.02.01. - Február 7-én elstartolt a Warzone és Modern Warfare III újabb közös szezonja. A…

34 perc telt el azóta...

Ezt az ingyen játékot neked szánják, ha szereted az agyad is használni játék közben

Bódi Dániel 2024.02.01. - Az egyedi, művészi és a kifejezetten intelligens játékok kedvelői, akik nem…

56 perc telt el azóta...

Meghalt a Nokia, éljen a Nokia! Nincs több okosmobil, de a márka nem tűnik el

Gábor János 2024.02.01. - Elég egyértelmű jelzést küldött a Nokia készülékeket gyártó cég arról, hogy…

3 óra telt el azóta...