Léteznek azok a gamer táskák, melyek maximum csak nevükben azok. A Zotac azonban emelte a tétet, egy valóban hordozható számítógéppel.

2023.08.31. – A gamer táska kifejezéssel egész sokszor találkozhatunk manapság, ám nem feltétlenül azt takarja, amire sokan gondolnak. A legtöbb esetben valamilyen játékhoz kapcsolód designt kap a hátitáska a gyártósoron és ennyivel el is intézik. Jobb esetben valamelyik ismert hardvergyártó adja hozzájuk a nevét és extra funkciókkal is rendelkeznek. Dedikált perifériatárolókra vagy épp dedikált fej/fülhallgató kábel kimenetre kell gondolnunk, itt sem erőltetik meg magukat a cégek. Úgy tűnik azonban, hogy az egyik ismert VGA gyártó egy ízig-vérig gamer táskával ajándékozná meg a potenciális vásárlókat.

Zotac Gamer Táska

A ZOTAC egy számítógépes hardvergyártó, amelyet Hongkongban alapítottak 2006-ban. A cég videokártyák, mini PC-k, SSD meghajtók, alaplapok, gamer számítógépek és egyéb számítógépes kiegészítők gyártására specializálódott. Minden terméküket a PC Partner gyáraiban gyártják Dongguan városában, Kínában. Hazánkban is egyre többször találkozhatunk a nevükkel, a videokártyák piacán biztosan. Az elmúlt napokban pedig a VR Go 4.0 nevet viselő termékükre figyelt fel a nemzetközi sajtó. 

VR Go 4.0 – Az igazi gamer hátizsák?

Ahogy a neve is elárulja, a Zotac újdonságát első sorban VR/AR/MR felhasználás mellé ajánlja a cég, ám a szemüveget már egy külsős gyártótól kell beszereznünk. A hátizsák csupán a megfelelő nyers erőért és a hordozhatóságért felel. Nem ez a cég első próbálkozása, ám a korai modellek rengeteg limitációval, régebbi komponensekkel rendelkeztek, mostanra érték csak el a tökéletesnek ítélt teljesítményszintet.

Zotac Gamer Táska

A hordozhatóság jegyében egy mobil CPU-t választottak a hátitáskába, egészen pontosan az Intel i7-11800H egységét. Ezt 16 GB, DDR4 memóriával fejelték meg, mely még éppen elégséges lehet a mai címekhez is. A grafikus meghajtásért egy Nvidia RTX A2000 felel majd, körülbelül a GeForce GTX 1660 szintjét hozva ezzel. A VR támogatás a portokon is meglátszik. Ennek köszönhetően egy HDMI 2.1 és kettő DP 1.4 port kapott helyet a hátitáskán, a kötelező USB-C és USB-A csatlakozókkal megfejelve. Jelenleg 3700 fontot kér el érte a gyártó, mely alsó hangon is 1.6 millió forint feletti árcédulát takar. Ez megfejelve egy VR headsettel már könnyedén a 2 millió forintot karcolgathatják a potenciális vásárlók.

Nincs kábel, nincs leégés – Ilyen lehet a jövő videokártya-csatlakozója

 

×