Ugyan látszik, hogy nem ez lesz a fő csapásvonal, azonban jó látni, hogy törődnek a „mellékesebb” játékmódokkal is a fejlesztők.

Már hetek óta érkeznek hivatalos forrásból a jobbnál jobb EA Sports FC24 hírek. A kanadai fejlesztőcég egy nagyszabású online esemény keretein júliusban rántotta le a leplet az új játékról, ami immáron FC24-ként fog felkerülni a boltok polcaira.

Ennek egyszerű az oka, az EA Sports és a FIFA nem hosszabbított szerződést, így a híres futballjáték-széria nem viselheti többé a „FIFA” nevet. Ez egyébként elsőre nem tűnik nagy tragédiának, az EA Sports ugyanis komoly szerződéseket kötött a nagyobb futball-ligákkal, így licenc oldalról nem lesz akadálya annak, hogy ne essen vissza a játék színvonala.

Sőt, valószínűleg az új rendszernek köszönhetően sokkal szabadabb kezet kap majd az FC24 fejlesztőcsapata, így olyan tartalmak és lehetőségek is érkezhetnek az új játékba, amit korábban különféle együttműködések miatt nem léphetett meg a kanadai cég.

Az már biztos, hogy megint az Ultimate Team lesz a főszerepben, ezen értelme se lenne változtatni, elvégre ez termeli a profit 95%-át. A mikrotranzakciók nagyon jól termelnek, igazi arany tojást tojó tyúkot talált magának az EA. Lesz persze a játékban más tartalom is, visszatér például a közkedvelt Karrier mód.

 

Az is kiderült, hogy végre lesz is értelme fejlesztgetni a karakterünket a Player Career módban, ugyanis végre Aranylabdát is kaphatunk. Az FC24-ben tehát nem csupán a klubtrófeákat üldözhetjük, mint individuum is kiemelkedhetünk.

 

És ha már kiemelkedés, nem nagy újdonság, de biztosan sokaknak tetszeni fog, a saját készítésű játékosaink az új játékban akár már tetoválást is viselhetnek majd.

Ezt olvastad már?

Ennyi helyet foglal majd a Marvel’s Spider-Man 2 PS5-ön

×