Ha rövid idő alatt akarsz sok élményt, nem csalódsz az Xbox Game Pass kínálatában. Itt van 10, néhány óra alatt kijátszható remekmű!

2023.08.30. – Az Xbox Game Pass feliratkozói dúskálhatnak olyan címekben, amelyekkel akár egy egész hónap is eltelik, mert 30+ órás játékmenetet kapnak velük. Ilyen bármelyik random Fallout, Dragon Age, Forza vagy Yakuza. Vannak egy fokkal rövidebb, de még mindig cselekménygazdag részeket kínáló franchise-ok, köztük a Fable, a Gears of War és a Halo, 10-20 órás kijátszással.

De mihez nyúlj, ha pörgős, néhány órás kalandokra vágysz?

Ez esetben itt mutatjuk (kösz a segítséget, GameRant!), hogy mit keress a Game Pass ajánlatai között! Mert bármilyen isteni is legyen nyílt világokban bolyongani, a tömör sztoriknak is megvan a maguk bája-íze-szaga-izgalma, ami miatt egytől egyig kihagyhatatlanok.

1. Bramble: The Mountain King

A Dimfrost Studio új akció-kalandjátéka egy elvarázsolt rengetegben elveszett húgát kereső gyerek, Olle történetét meséli el. Kedves indie finomság, de közben sötét tündérmese, szóval nem érzékeny lelkűeknek való. A szörnyek kissé félelmetesek, és eléggé otthon érzik magukat az erdőben ahhoz, hogy ne szeressék a betolakodókat. Épp’ ezért bölcsebb elkerülni őket.

2. Somerville

A Jumpship nagyon erős atmoszférával rendelkező kalandjátéka a sok diskurzus helyett inkább a környezetekkel mond sokat. Földönkívüli invázió pusztítja el a bolygót, de nem a nagy világmegmentés a tét. Itt egy apa szerepében kell hősnek lenni, és életben tartani a családot. Sok platformozás és rejtvény vár – szeretni fogod.

3. Unpacking

A Witch Beam boszorkánykonyhájáról érkező puzzle az élet egyik legkellemetlenebb és legmelósabb helyzetét teszi könnyed élménnyé. És ez a költözés. Amit a játék hőse 20 év alatt nyolcszor kénytelen végrehajtani. A játékot az teszi igazán érdekessé, hogy a karakterünk milyen életfázisokban, mennyi holmival és hová költözik. Az a baromi jó benne, hogy zseniálisan ötvözi a megoldandó rejtvényt a történetmeséléssel, és az egészből egy nagyon hatásos, kb. háromórás sztori kerekedik ki.

4. Metal: Hellsinger

A The Outsiders vad FPS-e, ami nem tudná letagadni – ezért nem is teszi -, hogy a Doom stílusára húzták fel. Friss, lendületes vérfürdő, amiben a zene legalább olyan fontos hangulatteremtő elem, mint a fegyver a kezedben. Arra ösztönöz, hogy ritmusra robbants és nagy gitárszólókkal festi alá a démonok vérontását. Túl élvezetes ahhoz, hogy csak néhány órás legyen, de ez van: a jóból mindig keveset adnak. De legalább ott van a Game Pass kínálatában!

5. Sea Of Solitude

A Jo-Mei Games kalandjátékát csak akkor vedd elő a Game Pass kínálatából, ha jó kedved van, és van honnan lehúzni! A témája a magányosság és a depresszió. A protagonistánk, Kay egy csónakban sodródik, egy árvízben elpusztult város romjai között. Azok az entitások, akik kapcsolatba lépnek vele, csupán régen ismert, mára minden bizonnyal halott személyek visszhangjai. Ők egyre azt erőszakolják ki Kayből, hogy merjen szembenézni a múltja traumáival. Nagyon jó, érzelmes darab, de ha szíven talál, felkavaró. Mi szóltunk.

6. Battletoads

A Dlala Studios és a Rare Beat ‘Em Up játéka emocionálisan éppen az ellentéte a Game Pass listánk előző darabjának. Ugyanis érzelmileg tök üres. Ami egyben az erénye is, mert itt egy olyan műfajváltogató, beteg kalandhoz van szerencséd, ami még véletlenül sem veszi komolyan magát. Egy baj lehet vele, az, hogy a csihi-puhi időnként kissé ellenszenves humorral operál. De néhány órát jól el lehet ütni vele. Szó szerint.

7. Dordogne

Gyönyörű vizuális művészeti darab, életszagú sztorival. A Dordogne-ban Mimi, a főszereplő lány nemrég elhunyt nagyanyja házába látogat. A szívmelengető, de mára fájó ürességgel tátongó otthonban felidézi a gyerekként ott töltött nyarakat. Ami azért is nagyon nagy szó, mert Mimi amnéziában szenved: úgy érkezik, hogy semmire sem emlékszik a 13. születésnapját megelőző évekből. Ennek a game-nek szíve van és nagyon megnyugtató, kellemes élményeket tartogat. Szép, na. Tele gyermekkori emlékekkel és kirakósokkal, amelyekkel segíthetsz Miminek felidézni a gondtalan időket.

8. Coffee Talk

Csak angolosoknak, mert vizuális regény. Azok között viszont kiemelkedően üdítő darab, épp a jól behatárolható játékidő miatt – ami néhány óra. Ennek a műfajnak az egyik legnagyobb gyengéje az, amikor túl hosszúra nyúlik a történet. De a Coffee Talk szerencsére nem ilyen. Egy kávézó tulajdonosa, egyben baristája vagy, ezáltal pedig félig-meddig a vendégek pszichológusa-terapeutája-life coacha és még ki tudja mije. Ja, és ezt a 2020-as első részt keres a Game Passon, ne az idei folytatást! Úgy tudjuk, az kevésbé sikerült jól.

9. Slayers X: Terminal Aftermath: Vengance Of The Slayer

A Big Z Studios a 2019-es (és Game Pass-szal szintén elérhető) Hypnospace Outlaw laza szálakkal kapcsolódó spin-offjának szánta. Ugyanúgy FPS, a ’90-es évek stílusában. Akkoriban csak a ruhák, a hajak és a slágerek voltak röhejesek, de az évtized videojátékaira még ma is komoly nosztalgiával gondolunk. Azokhoz méltó módon a Slayers X is egy hangos, könyörtelen, erőszakos lövölde. A tinédzser Zane a főhősünk, akivel a gonosz Psyko szindikátust kell cafrangosra lőni. Jó kis csavar, hogy ez az akció valójában Zane agyszüleménye. Kreatív, tökös, stílusos – megér pár órát.

10. Inside

A Playdead játékát nem véletlenül hagytuk a végére. Bár nem toplistát állítottunk össze, alighanem ez a legjobb a Game Passon most elérhető néhány órás game-ek között. Letisztult (vagy inkább színektől megfosztott?) világ ez, kész rémálom, ahol minden ember az eszét vesztette, ezért robotok vigyáznak rájuk. Egy névtelen gyerek bőrébe bújva kell veszélyes utazásra indulnod. És egyetlen rossz lépés is az életedbe kerülhet. Rengeteg felfedezés, megannyi kérdés – és sok nem túl felemelő válasz vár. De mindet tudni akarod, hidd el!

További Leet-ajánlatok, Starfieldre várva:

A 7 legjobb űrfelfedezős játék – ezekkel melegíts a Starfield előtt!

×