Elköszönünk a meleg évszaktól, de a nyári hangulatot, az utazás örömét és a szép tájak élvezetét ezekben a game-ekben bármikor újra átélheted.

2023.08.28. – Még akkor is van valami szomorú a nyár végében, ha amúgy utálod a meleget és kiélvezted a vakáció minden lehetőségét. Egyre hosszabb ruhát hordanak a csajok. Egyre didergősebbek a reggelek. Egyre több iskolai / munkahelyi feladat megy a videojátékok rovására. De akad néhány remek cím, aminek néhány helyszínén legalábbis örökre ragyog a nap. Ezek segítenek tovább élvezni a nyarat. Köszi a segítséget, GamesRant, Garden College, Fandom!

1. Microsoft Flight Simulator

Kezdjük mindjárt az utazással. A szerencsésebbek olyan távoli helyen tölthettek el 1-2 hetet, amihez repülőgépre kell pattanni. Az utazás öröme már a reptéren elkezdődik, és hacsak nem szívóznak sokat a fémkeresőnél, felhőtlen izgalommal lehet keresni a kaput a felszálláshoz. Aztán az ablakból csodálni a járatunk alatt elhaladó tájat. A Microsoft Flight Simulator persze jóval több élményt kínál az egyszerű turistáskodásnál, hiszen te magad vagy a pilóta, aki célba juttatja az utasokat. Ehhez pedig minden idők talán leggyakrabban aktualizált, a való világot szinte tökéletesen lemintázó szimulátorát kapod. Könyörgöm, még a valós idejű időjárást is követi!

2. Assassin’s Creed Black Flag

Ez a franchise eleve elképesztően gyönyörű helyszíneket tár eléd. És tök mindegy, hogy a világtörténelem mely időszakáról vagy régiójáról van szó. hiszen mindig csodás. Éppen ezért nem is egyszer szerepel a listán. A nyári hangulat kapcsán persze a látványos lagúnákat, dzsungelben rejlő romokat és természeti csodákat felvonultató Black Flag juthat először eszünkbe. Kiélheted benne minden Karib-tenger kalózai fantáziádat – fűszerezve persze némi parkour tudománnyal. Az egzotikusabb helyszínek az Antillák környékén találhatók, például Havannában és a Bahama-szigeteken. Jó kis nyári kiruccanást ígér!

3. Assassin’s Creed Odyssey

Kefalonia, Attika, Peloponnészosz és egész Észak-Görögország. Ráadásul abban az ókori világban, amikor a modern civilizáció még nem fertőzte meg teljesen a természetes környezetet: a vizeket, az erdőket, a talajt, az erdőt. Kell ennél több? Kr. e. 431-ben járunk, a Spárta és Athén között dúló Peloponnészoszi háború idején. Ennek a történelmi korszaknak a mitológiáját élhetjük át, a csodás tájakon hajózva-úszva-harcolva-lopakodva.

4. Dead Island és Dead Island 2

Ebben a franchise-ban az első és második rész helyszíneit is a nyár uralja. Ez még akkor is szívmelengető, ha amúgy egy vérengző élőhalottakkal teli világban nehéz vidámságot találni. Már persze azon kívül, hogy mennyi kreatív módja van a zombik hentelésének. Az első részben persze egy trópusi szigeten, azon belül egy nagy szállodakomplexumban szabadul el a pokol, míg a második rész a mediterrán Los Angelesben játszódik. Utóbbinak viszont nem csak az őrületesen látványos megvalósításért, hanem azért is jár a piros pont, amilyen valósághűen lemintázták az eredeti helyszíneket.

5. BioShock

A Bioshock-játékok nemcsak a játékmenetük, hanem a környezetük miatt is egyedülállóak. Olyan egyedi világokról ismertek, mint Rapture vagy Columbia, amelyeket mindenképpen érdemes felfedezni. Közben az életben maradásért zajló küzdelem vegyül a városnéző kirándulások hangulatával. Ez utóbbi persze inkább a festői, pezsgő és napsütötte égi városra, Columbiára értendő. A fejlesztők a legapróbb részletekre is odafigyeltek, és olyan rendkívül valósághű, bizarr világot teremtettek, ami hosszú játék után érthető igazán, és mégis mindig élvezetes marad.

6. Grand Theft Auto V

Mondani sem kell: Los Santos városa, ahol a teljes cselekmény játszódik, Los Angeles kicsinyített, könnyen bejárható mása. Blaine County, Downtown, Little Seoul, South Los Santos, Vespucci Beach és Rockford Hills olyan valós helyszínek ihlette lokációk, mint LA belvárosa, Koreatown, South Central, Venice Beach és persze Beverly Hills. A nyári forróságban úszó metropoliszban még az is élmény, ha csak cél nélkül autózgatsz egy kabrióban és közben hallgatod a valóságosnál sokkal jobb zenei rádióadókat. Ugorj ki a sivatagba, aztán a tengerpartok bármelyikére, sőt, vállalkozz mini tengeralattjárós kutatásra is!

7. Crysis

Az első két játék, a Crysis és a Crysis Warhead 2020-ban játszódik, egy fiktív tengeri régióban, a Lingshan-szigeteken. Az, ami elsőként eszébe jut mindenkinek a 2007-ben megjelent eredetiről, hogy a trópusi nyár, a dzsungel, a pálmák, a tengerpartok a korszakhoz képest annyira élethűek voltak, hogy szinte a talpunk alatt éreztük a ropogó-tocsogó aljnövényzetet és sarat. Ha eltekintünk attól, hogy az ellenség felszecskázása a feladatunk a nanoruhánk rejtekéből, igazán élvezetes maga a táj is. Akár céltalanul elbolyonganánk benne.

8. Red Dead Redemption 2

Oké, a rajt téli hegyvidék, de ami utána következik, az a hamisítatlan, mindig gatyarohasztó, sivatagos vadnyugati nyár. Minden idők valószínűleg legjobb western játéka egyben az évtized talán legszebb RPG-je is. A nyári forró szelet ugyanúgy az arcunkon érezzük, mint a helyszínek atmoszféráját, az olaj és a vas szagát vagy a gőzölgő lócitrom visszataszító bukéját. De nem ez a lényeg, hanem a lovad nyergéből szanaszét bámészkodva látható, csodás vadnyugat. Szinte nem is figyel az ember a küldetésre, annyira jóllakatnak a tájjal a Rockstar grafikusai.

Jól használd ki a vakáció maradékát, mert jövő nyáron nem lesz ennyi szabadidő:

Kevesebb game? – Egy héttel tovább tarthat az iskola jövő nyáron

×