Egy furcsa hibával és gyakori kék halállal találkozhatnak azok, akik telepítették a Windows 11 egy nem régi frissítését. Nem a gépeddel van a baj.

2023.08.25. – Talán az egyik legidegesítőbb Windows hibajelenség a kék halál, amikor egyszerűen megadja magát a rendszer, és nem tudunk mit tenni. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a gépünkkel történ valami. Ha mostanában ilyen tapasztalsz Windows 11 alatt és rendszeresen letöltöd a frissítéseket, akkor bizony nem nálad van a hiba.

Ahogy arról nemrég a PCFórum is beszámolt, egy nemrégiben kiadott Windows 11 frissítés egyes felhasználóknál véletlenszerű kék halált okozhat. Hogy meg lehessen különböztetni más hibaállapotoktól, ebben az esetben egy „nem támogatott processzor” hiba (UNSUPPORTED_PROCESSOR) jelenik meg a képernyő alján.

Windows kék halál?

A hibaüzenet miatt sokan gondolhatják, hogy esetleg a rendszer nem támogatja az adott processzort, emiatt azonban nem kell aggódni. A Microsoft egy nemrég kiadott cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy ez egy bug, egy hiba, nem a gépekkel van a gond. Eszerint a probléma leginkább bizonyos MSI alaplapok esetében fordul elő.

A Microsoft arra kéri a Windows 11 felhasználókat, hogy akik találkoznak a hibával, jelentsék azt a Feedback Hub alkalmazáson keresztül. A Microsoft hamarosan kiadja a javítást, szóval nemsokára megoldódik a probléma.

Nem ez azt első eset egyébként, amikor egy Windows frissítés kék halált okoz. Tavaly decemberben például egy Windows 10 frissítés szenvedett el ilyen hibákat, akkor is a Microsoft frissítése volt a ludas. Bár a jelenség valóban nem kellemes, az idők során sokat változott.

A Win 11 megjelenésekor ugyanis a Microsoft először szürkére, majd feketére változtatta a kék halált. Azok, akik számára a kék halál és -nevéből adódóan- a kék szín összeforrt, később visszakapták. Szóval a hibaüzenet azóta ismét kék képernyővel jelennek meg. Bár az is igaz, hogy az egyik legkellemetlenebb dolog ilyen képernyővel találkozni.

Ezt láttad már?

Nem áprilisi tréfa: tényleg jön a Razer gamer borotva

×