Sokan nem erre számítottak.

Szeptember végén érkezik az FC24, ami egy új út alapköve lesz. Az EA Sports nem folytatja együtt a munkát a FIFA szervezettel, hosszú idő után önállóan dob piacra futballjátékot. Ezt egyébként meglehetősen okosan csinálták, ugyanis idő közben az összes fontosabb bajnokság és kupasorozat licencét begyűjtötték, vagyis bizonyították, hogy nincsen szükségük a FIFA ernyőjére.

Így immáron kreatív szabadságot is kaphatnak a fejlesztők, ugyan a papírokra nem láttunk rá, de elég árulkodó, hogy abban a pillanatban, hogy a FIFA kikerült a képből, máris pályára küldhetünk vegyes női és férfi csapatokat, amire eddig valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva nem volt esélyünk sem. Az FC24-gyel karöltve fog debütálni az új Hypermotion V technológia, ami körülbelül tízszer annyi speciális animációt fog alkalmazni, mint a FIFA 23 mögött dolgozó Hypermotion. Reméljük ettől csak még élethűbb és sokoldalúbb lesz a játék.

Sőt, egészen eddig a hétig azt hittük, hogy a PC-s és a konzolos játékosbázis közötti kerítés is megszűnik létezni, s egy hosszú évek óta tartó elszigetelődés fog ezzel semmivé lenni. Ám a napokban a leakerek rossz hírekkel szolgáltak, lehetséges, hogy a nagy egyesülésből a gyakorlatban nem lesz semmi.

 

A cross-platform játéklehetőség már a FIFA 23-ba is implementálva volt, ha elindítottunk az Ultimate Teamben egy Division Rivals, vagy FUT Champs meccset, akkor PS, Xbox, illetve PC játékos is lehetett az ellenfelünk, függetlenül attól, hogy milyen platformon játszunk mi. Viszont az Ultimate Teamnek a mozgatórugója, a játékos piac el volt szeparálva egymástól, a konzolosok csak konzolosokkal üzletelhettek, míg a PC-s felhasználók csak PC-s felhasználókkal cserélhettek játékost.

Az FC24 bejelentésekor még úgy tudtuk, hogy a PC-s és a konzolos piac össze lesz mosva, így végre megadva a lehetőséget arra, hogy a játékosok szabadon választhassanak maguknak platformot, megkötések nélkül. Ugyanis a jelenlegi szeparált market pont arra jó, hogy megkeserítse a PC-s játékosok életét, hiszen egy sokkal szűkebb játékosbázisból kell aktív piacot fenntartani, ami egyrészről lehetetlen, másrészről a lapok árai is az egekben táncolnak, hiszen nincsen árverseny.

A héten viszont kiderült, hogy ez az FC24-es egyesülés túl szép, hogy igaz legyen, egyre több helyről hallani, hogy a pletykák hamisnak bizonyulnak és az új játék megjelenésével még nem oldódik meg ez a probléma. Így tehát legyen bármennyire jó gépünk, ahhoz, hogy igazán ki tudjuk élvezni az FC24-et, lehetséges, hogy jobb, ha még mindig konzolról futtatjuk.

Ezt olvastad már?

Nem áprilisi tréfa: tényleg jön a Razer gamer borotva

×