Az Nvidia mellett az AMD sem tétlenkedett. A frissen kiadott illesztőprogram rengeteg hibát javít, miközben két új játékot is támogat.

2023.08.23. – Februárt és márciust bizony jól megszenvedték a videokártyák gyártói. Mind AMD, mind pedig Nvidia oldalról komoly problémákba futhattak bele a játékosok. Jobb esetekben csak a kisajtolt képkockák száma csökkent, de szélsőséges esetben az sem volt ritka, hogy egy újratelepítés oldotta csak meg a problémát. A hibákon kívül azért vannak kiemelendő dolgok is. Az AMD az FPS számokon javított, több címben is mérhető gyarapodásról számoltak be a felhasználók. Nvidia oldalról pedig az RTX Video Super Resolution debütált. Először csak böngészőben találkozhattuk a videók felskálázásával, ám a május elején már a népszerű VLC videólejátszóhoz is megérkezett a frissítés.

Immortals of Aveum™ - AMD támogatás

Immortals of Aveum™ – AMD támogatás

Kedden új AMD driver is érkezett, nézzük is, hogy miért érdemes feltelepítenünk!

A Starfieldet nagy eséllyel már korábban is betárazta a driverbe az óriáscég a közeli kapcsolat miatt, így a héten „csak” az Immortals of Aveum kapott extra támogatást. Ami azonban igazán impozáns, az a hibajavítások sora. Az AMD fejlesztői ezúttal igazán kitettek magukért:

  • Az RX 7000 széria korábban kifejezetten sokat fogyasztott „IDLE” állapotban, ha több monitort használtunk. Az AMD fejlesztői ezen most finomítottak, a hozzászólások és mérések alapján is kevesebb lett a kártyák fogyasztása.
  • RX 5600-as kártyák esetében is javult a DirectX 11 játékok alatt mért teljesítmény.
  • A Ratchet & Clank™: Rift Apart címben, bekapcsolt Ray Tracing mellett kevesebb problémába ütközhetünk majd.
  • A StarCraft 2 rajongói is örülhetnek, kevesebb fagyásra, összeomlásra számíthatnak az új driver feltelepítése után.
  • A laptop tulajdonosoknak sincs oka a szomorkodásra, mostantól a Radeon 700M és Ryzen CPU párosításoknál sincsenek váratlan teljesítményromlások.

A legfrissebb, 23.8.1-es számot viselő drivert az >alábbi< linkre kattintva töltheted le az AMD hivatalos szerveréről.

Biztatóan indul az ősz? – Így alakultak a videokártya árak augusztusban

×