A Valve és az Nvidia kedd délután leplezte le a Half-Life 2 RTX változatát. Nem csak új fényeket, de teljesen átalakított modelleket, textúrákat is kapunk.

2023.08.22. – A Half-Life 2 játékot senkinek nem kell bemutatni.A Valve Software adta ki 2004. november 16-án, 5 éves fejlesztés után. Csúszott a megjelenés, ugyanis a játék forráskódja egy hackertámadást követően nem sokkal az eredeti megjelenés időpontja előtt kikerült az internetre. Azóta rengeteg díjat és természetesen játékosok szívét is bezsebelte a cím. Alapvetően Windows PC-ra íródott a játék, de nem sokáig maradt ez így. Azóta megérkezett az Xbox 360, PlayStation 3, Mac OS, Linux, sőt, még az Android változat is.

Úgy tűnik, hogy a lassan 20 éves játék egy újabb változatot kaphat. Pár órája leplezte le az Nvidia és a Valve, hogy bizony RTX Remaster / Remake készül az ikonikus címből. Erre az Nvidia RTX Remix ad lehetőséget, mely korábban már a Portal RTX változatánál is bizonyíthatott.

Gabefollower, az ügyeletes CS2 leaker is jelentkezett extra információkkal. Elárulta, hogy az átdolgozásért az Orbifold Studios felelős. Ez egy frissen alakult csapat, melynek tagjaival korábban a Half-Life 2 VR, Project 17, Half-Life 2: Remade Assets és Raising the Bar: Redux projektekben találkozhattunk. Nem csak egy egyszerű RTX funkciót kap a játék, szinte az összes textúra, modell is átalakul, megújul majd.

Half-Life 2 RTX

Half-Life 2 RTX

Természetesen az olyan új technológiák sem maradnak ki a repertoárból a Ray Tracing mellett, mint a DLSS 3, a Reflex vagy épp az RTX IO. Sajnos a megjelenés időpontja teljesen ismeretlen, még hozzávetőleges dátumot sem kaptunk az Nvidia videójában. A közösség örülne, ha a játék 20. születésnapjáig megérkezne a mod. Szerencsére ez nem kivitelezhetetlen, egészen 2024 novemberéig van erre idejük a fejlesztőknek. Külön öröm, hogy a játék nagy eséllyel ingyenes lehet a jelenlegi Half-Life 2 tulajdonosoknak.

7 okunk van – Ezért lenne jobb, ha a világon csak egyetlen konzol létezne

×