A Warzone nem hibátlan játék. Úgy tűnik, hogy ezúttal az egyik kombináció viselkedik rendellenesen, mely a meccsekre is hatással lehet.

2023.08.21. – Annak ellenére, hogy a klasszikus értelemben vett fegyverek tarolnak Warzone-ban, mindig vannak más lehetőségek is. Jelenleg az LMG és SMG fegyverek élig virágkorukat a Battle Royale játékban, köszönhetően a legutóbbi változtatásoknak. Az sem titok azonban, hogy a fejlesztők néha teret engednek egy-egy melee fegyvernek. Sőt, arra is volt már példa, hogy a Riot Shield volt irreálisan erős néhány hétig. Az eredeti Warzone-ban pedig egyértelműen kötelező választások voltak a melee tárgyak.

Warzone - Throwing Knife

Warzone – Throwing Knife

A Warzone 2-ben szerencsére eddig ez nem így volt. Bizonyos szituációkban megvillanhatnak, ám az esetek nagy részében jobban járunk, ha „rendes” fegyvert tartunk magunknál. Kivéve most, amikor egy új bugnak köszönhetően egyetlen kattintással megölhetjük ellenfeleinket. Az elmúlt időszakban rengeteg felhasználó panaszkodott arra a Warzone közösségi oldalain, hogy valamiért egyetlen Throwing Knife találatba belehalnak. Az első időszakban nem tulajdonítottak sokat ezeknek a bejegyzéseknek, ám a napokban kiderült, hogy egy „gamebreaking” bug nehezíti meg a játékosok meccseit.

Pillanatok alatt öl Warzone-ban a Throwing Knife

Metaphor alig 24 órája töltötte fel a fenti videót a csatornájára. Ebben részletesebben is választ próbált adni a jelenségre. Logikus magyarázat azonban nem igazán van mögötte, így egyértelműen valamilyen hibáról beszélhetünk. Ha egy SMG-t és egy Throwing Knife-ot használunk, akkor valamiért egy találatból esnek az ellenfeleink. Érdekességképp azt is megemlítette, hogy a guggoló vagy a fekvő játékosok esetében nem sikerült megfigyelni ezt a viselkedést. Tehát álló célpontok esetében érdemes csak kipróbálnunk a fenti videóban is bemutatott kombinációt.

A fejlesztők ilyen jellegű változást nem említettek egyik bejegyzésben sem. Még a tartalomgyártó is arra kéri a Warzone és Call of Duty fejlesztőit, hogy minél hamarabb javítsák a hibát. Másfél héten belül elstartolhat a Season 5 Reloaded, így könnyen lehet, hogy addig már nem is nyúlnak hozzá a Raven programozói. A bejegyzés megírásának időpontjában egyedül Metaphor jelezte a hibát a „nagyok” közül. Remélhetőleg az elkövetkezendő pár napban nagyobb médiavisszhangot és ennek köszönhetően gyorsabb javítást kaphat a bug.

Fura a loadout, de pusztít – Így szereld fel az M4-et Warzone-ban

 

×