Isteni újítást tartalmaz a Google operációs rendszerének legújabb frissítése, amiben egy apró trükkel idegesítő reklámokat iktathatsz ki.

2023.08.21. – Kevés irritálóbb dolog történik egy mobilon annál, amikor egy alkalmazásban felugrik a teljes kijelzős reklám, amiből nem tudsz kilépni az app elhagyása nélkül. A Google boszorkánykonyháján kifőztek a problémára egy remek megoldást Androidon. Magad döntheted el, hogy mely alkalmazásaidnak engedélyezed a full screen, vagyis a tartalmat teljesen kitakaró üzeneteket – jelen esetben reklámokat.

Forrás: Freepik

A HVG szerint a Google pontosan tudja, hogy Androidon a felhasználókat elönti a harctéri ideg az agresszíven, teljes képernyőn támadó hirdetésektől, és végre nem rest elejét venni a dolognak. A GSMArena jelezte: a rendszerben nem véletlenül létezik a jogosultság, ami lehetővé teszi egy appnak, hogy kitakarja a kijelzőt. Ez fontos lételeme a bejövő hívásoknak és különböző riasztásoknak.

Csakhogy

olyan appok is lekérik a USE_FULL_SCREEN_INTENT nevű jogosultságot, amelyek ezt kéretlen reklámok közvetítésére használják fel. Azért, hogy a funkcióval többé a beleegyezésed nélkül ne lehessen visszaélni, az Android 14-ben új kezelőfelületet kapott a teljes képernyős jogosultság.

Az új beállítás lényege az, hogy minden újonnan letöltött applikációtól alapból megvonják a USE_FULL_SCREEN_INTENT-et, amit csak manuálisan, egyenként lehet nekik visszaadni. A régi alkalmazások esetén más a helyzet: ezekben automatikusan nem lövik le az általuk lekért és a user által csomagban jóváhagyott jogosultságot. Te viszont utólag megvonhatod tőlük, ha már eleged van, hogy egész kijelzőn zaklatnak.

Messenger fronton viszont rossz hírünk is van:

Fontos funkció kerül ki a Messengerből – Az androidosok szenvedik meg igazán

×