Két hónap türelmi idővel kalkulál a Meta.

2023.08.08. – Az elmúlt hónapokban a Meta folyamatosan alakítja a WhatsApp, az Instagram vagy épp aMessenger applikációit. Hol egy új funkciót jelentenek be, hol pedig régi opciókat szüntetnek be. Ezúttal sajnos az utóbbi kategóriát erősíti a cég. Ráadásul olyan változtatással teszi ezt, ami bizony még az alkalmazáson túl is megnehezítheti a jövőben a felhasználók életét.

A Facebook 2016-ban vezette be annak lehetőségét, hogy a Messengert Androidon más feladatokra is befoghassák a felhasználók. Ennek segítségével a Facebook üzenetek mellett akár SMS-ek fogadására is képes volt az alkalmazás, nem kellett a gyári megoldásokkal szenvedniük a felhasználóknak. Sokak számára egyszerűbb volt ez, hiszen így egyetlen alkalmazásban menedzselhették az összes üzenetet.

2023 szeptemberében megszűnik a funkció!

A Meta a héten jelentette be, hogy a Facebook Messengerből kikerült a fentebb részletezett opció. Ha jelenleg androidos telefonon a Messengert használja valaki alapértelmezett üzenőalkalmazásként, új lehetőségek után kell néznie. A legbölcsebb, ha a papíron rendszeresen karbantartott, gyári megoldásokat választják a felhasználók. Természetesen a Google Playen rengeteg alternatívát is megtalálhatnak a bátrabbak, ám nem biztos, hogy azokra érdemes bízni a banki vagy akár belépési adatokat is tartalmazó üzeneteket. A funkció kikerülését 2023 szeptember 28-ára időzíti a cég, így közel 2 hónap áll a felhasználók rendelkezésére az átálláshoz.

Forrás: HVG

Jöhet egy PlayStation kiegészítő, ami játékon belüli szagokat áraszt

×