A League of Legends egy olyan játék, ami azért képes mind a mai napig az online játékok elitjében maradni, mert állandóan változik, na meg bővül.

A League of Legends egy olyan játék, ami azért képes mind a mai napig az online játékok elitjében maradni, mert állandóan változik, na meg bővül. Lassan már több, mint 170 karakterrel szállhatunk harcba, így nemcsak az új játékosok vannak folyton folyvást lekötve, hanem a régi motorosok is, hiszen mindig van valami új, amivel bővíteni kell, vagy lehet a repertoárt.

Ráadásul a szerepkörök még tovább szépítik ezt a sokszínűséget, ha valaki nem kedveli a monotonitást, válthat pozíciót, amiben jó eséllyel más karakterek dominálnak. (Persze ettől még vannak átfedések.)

S ha már szóba lettek hozva a pozíciók, ősidők óta próbálják eldönteni a játékosok, hogy melyik az a role, ami a legdominánsabb az összes közül. Most erre a válaszra, még ha nem is átfogóan, de a 13. szezonra levetítve válaszolt Phreak, a Riot Games kommentátorból lett vezető tervezője.

„A statisztikák szerint van egy pozíció, ami körülbelül 20%-kal jobban teljesít, mint a többi” – mondta Phreak egy stream során.

A szerepkör, amiről beszélt a jungle, aminek az erejéből ha visszavennének körülbelül 15%-ot, akkor lenne fair a játékhelyzet.

A Riot Games állandóan piszkálja a jungler rolet és még egyszer sem sikerült fején találniuk a szöget. Vagy túlzottan nagy erőt adtak nekik, vagy annyi mindent elvettek tőlük, hogy láthatatlanná váltak a játékban. Így tehát most, ha valaki rendesen ki tudja tanulni a fák között rohangáló szerepkört, komoly mennyiségű LP-hez juthat, legalábbis Phreak és a Riot szerint.

Ezt olvastad már?

Már a haverokkal együtt függhetünk rá minden idők egyik legaddiktívabb játékára

×