Hiába volt sokkal minőségibb, mint a The Witcher, a Netflix nem tartott igényt a démonvadász apácák szolgálatára, akik most egy új évadnál sokkal többet kapnak.

2023.08.18. – Abszolút érezhető a Netflix tömegigényhez dörgölőzése. A piacvezető streaming szolgáltató teljesen egyértelműen a nézettségi adatok, nem pedig a kritikai siker alapján dönt egy-egy sorozatának sorsáról, aminek legékesebb példája a The Witcher és a Warrior Nun esete.

A vaják kalandja az egyre romló visszajelzések, kritikák és vélemények ellenére is tovább és tovább folytatódik, szemben a nálánál kevésbé nézett, ám jóval szórakoztatóbb és koherensebb harcos apácák történetével. Persze egyik sorozat sem hibátlan, de míg az egyik 19%-on áll a nézők véleménye szerint a Rotten Tomatoeson, addig a másikat 99%-os értékeléssel a második évad premierje után azonnal elkaszálták. Lehet tippelni, melyiket.

Szóval, ha a Warrior Nun lett volna olyan kommersz, mint a leköszönő Henry Cavill-féle vaják, de legalább zabálták volna az emberek, akkor valószínűleg a rajongóknak egy percet sem kellett volna kampányolni a megmentéséért. A Netflixnek tehát ízlés és kultúra híján csak egyetlen fekete-fehér táblázata van, ami alapján meghozza a fontos üzleti döntéseit.

Hogy ez hosszútávon mennyire kifizetődő, az majd kiderül, bár azért már most is érezhető a hatása. Ha például TikTokon is mémelt sikersorozatokról, nézettségekről van szó, akkor (már csak a piacvezetői státusza miatt is) a Netflix neve ugrik be előbb. Ha viszont a magas minőség a beszélgetés témája, akkor valamiért mindig az HBO saját gyártású tartalmai kerülnek a diskurzus középpontjába, olyan időtlen klasszikusokkal az élen, mint a Sopranos, a Trónok Harca, az Eufória, vagy mint a True Detective.

No, de mindegy is, mert hiába halt hősi halált a Warrior Nun a Netflix nézettségi oltárán, a hűséges rajongóknak köszönhetően végül ez a sorozat is megmenekült.

Méghozzá nem is akárhogyan!

A sorozat megmeneküléséről már korábban lehetett tudni, köszönhetően az alkotó Simon Barry kitörő örömének, aki euforikus hangulatban ünnepélyesen kitweetelte a feltámadást néhány hónapja. Akkor viszont csak annyit lehetett tudni, amennyit abban a pár sorban elárult: a visszatérés EPIKUS lesz. Ennyi. Most azonban már azt is tudhatjuk, hogy pontosan mire gondolt ezalatt:

a Warrior Nun további évadokat nem, hanem egy komplett filmtrilógiát kap.

A sorozat producere, Dean English egy videóban köszönte meg a rajongók kitartó támogatását, akiknek hála a sorozat jogtulajdonosai, az angol Perfect Circle Productions és a Productivity Media végül rábólintott a filmadaptációra. Ennél sokkal többet azonban a jelenleg is zajló hollywoodi sztrájk miatt nem tudott mondani, annak zárultáig ugyanis nem tudják elkezdeni a munkálatokat.

Jön a Warrior Nunverse!

Ha a filmtrilógia nem váltana ki éppen elegendő boldogsághormont a rajongókból, akkor a Nunverse létrejötte egészen biztosan. A Warrior Nun ugyanis nem csak három új filmmel, hanem egy komplett univerzummal bővül tovább, amiben mindenféle sorozattal és filmmel fogják egyre szélesebbre nyújtani a fantasy univerzum határait. De ezekről majd csak később fogunk többet megtudni.

Ami a platformokat illeti, erről sem tudni semmit. Lehet, hogy moziban nézhetjük a Warrior Nunt, lehet, hogy kisképernyőn otthon. Az azonban egészen valószínű, hogy a Netflixre a premierkor nem fog felkerülni. Sajnálatos továbbá, hogy a The Wrap szerint a folytatásnak legjobban szurkoló Simon Barry egyelőre nem vesz részt a feltámasztásban – bár saját elmondása szerint a hirtelen megszülető Nunverse bármelyik projektjében szívesen részt venne, ha hívják.

Hogy igazságosak legyünk, nem csak szar sorozatok vannak ám a Netflixen:

5 (+1) fantasztikus minisorozat a Netflixen, amit mindenképpen látnod kell

×