A Samsung Galaxy Z Fold és Flip ötödik generációja több újdonságot is hozott. Úgy tűnik, hogy régebbi telefonok és tabletek is megkapják majd ezeket.

2023.08.17. – A Samsung kedden jelentkezett egy új blogbejegyzéssel. Ebben azt fejtették ki, hogy néhány olyan funkciót megkaphatnak a régebbi telefonok, tabletek, melyeket első körben csak a frissen bemutatott készülékekben láthattuk. Szerencsére nem kell bonyolult feladatra gondolni, egyszerűen a OneUI egy új verziója érkezik meg a támogatott készülékekre. Ezek listája egy ideig kérdéses volt, de mostanra átfogóbb képet kapunk. A frissítéssel érkező funkciók egy része a Galaxy Z Fold5, Z Flip5 és Galaxy Tab S9 készülékeken mutatkozott be. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán megérkezhetnek-e régebbi modellekre.

Mire számíthatnak a Galaxy tulajdonosok?

A Galaxy Z Flip4 és Z Fold4 felhasználók könnyebben előhívhatják, vagy épp erejthetik a Flex mód vezérlőpaneljét. Szintén egyszerűbb lesz a dolguk akkor is, ha gyorselérésű hivatkozásokat szeretnének arra helyezni. A videólejátszás is kényelmesebb lehet ezek segítségével, hiszen a vezérlőpanel immár idősávval is rendelkezik. Tekerhetjük az adott videót, de természetesen meg is állíthatjuk. Ezen kívül egy extra ablakot is megjeleníthet a felület, melynek köszönhetően könnyedén beszélgethetünk, olvasgathatunk akár YouTube nézés közben is.

Samsung Flex

Samsung Flex

Az osztott képernyőn egyszerűbben kezelhetjük majd a galériát és az abban szereplő képeket. Pillanatok alatt üzenetekbe szúrhatjuk azokat és indulhat is a megosztás. A többablakos mód is könnyebben kezelhető, a teljes képernyőre kerülő alkalmazásokat a tetejüknél megfogva hamar lekicsinyíthetjük a frissített OneUI alatt. Ha több Samsung eszközöd van, akkor sem kell szomorkodnod. A Galaxy Watch-ról mostantól már a Z Flip4 kamerájának módjait is kezelhetjük, így a telefonhoz hozzá sem kell érni.

Szerencsére mostanra a Samsung megerősítette a frissítést támogató készülékek listáját. A Galaxy Fold4 és Zlip4-en kívül ezek harmadik és második generációs elődjei is megkapják az újdonságokat. A tableteket tekintve pedig még szélesebb a repertoár. A Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, a Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, illetve a Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active3 és Tab Active4 készülékek tulajdonosai is epekedve várhatják a soron következő OneUI frissítéseket. A Watch 5 és 4 támogatás sem marad el, mely többek között a fentebb is említett kameraállításban segítheti a felhasználókat.

Forrás: PCFórum

Jobbak a botok a „nem vagyok robot” CAPTCHA-tesztben, mint az ember

×