A League of Legends egy ingyenesen játszható MOBA, így összességében a címben leírtak nem feltétlenül jogosak.

A League of Legends egy ingyenesen játszható MOBA, így összességében a címben leírtak nem feltétlenül jogosak. Ettől függetlenül még sokan úgy gondolják, hogy az új árakkal átlépett egy határt a fejlesztőcég.

Ahogy az köztudott, az ingyenesen játszható játékok nem abból maradnak fenn, hogy játszanak vele a játékosok, hanem abból, hogy a visszatérőjátékosok mikrotranzakciókon keresztül támogatják az adott címet. A League of Legends esetében erre van a skinek, chromák, egyéb season passok. Előbbieket meg tudjuk szerezni ládákból, vagy Blue Essenceért az Essence Emporiumból, azonban ilyenkor vagy lutri a nyitás, vagy várnunk kell jó pár hónapot, míg a kívánt tartalom elérhetővé válik azok számára is, akik nem szeretnének költeni a játékra egy fillért sem.

Azonban lassan azoknak sem lesz könnyű dolguk, akik szívesen költenek kedvenc játékukra, ugyanis kiderült, hogy őrületes árcédulát kaptak a játék új chromái. Hamarosan megjelennek az új Immortal Journey tartalmak, amik már önmagukban igazán menőn néznek ki, ám ahogy az mostanában lenni szokott, alternatív színekben is pompázhatnak majd, ehhez pedig chroma-csomagokat állítottak össze a Riot munkatársai. Ez mind szép és jó, de azon felül, hogy meg kell vegyük magunknak az Immortal Journey skineket, a chroma-csomagokért majd’ 200 dollárt, vagyis közel 70 ezer forintot kér a kiadó.

Riot is going crazy
by u/ArsN1ght in leagueoflegends

 

Ha az összes chromát meg akarja magának venni valaki (s bőven vannak ilyen rajongók), akkor összesen 14462 RP-t kell kicsengetni értük. Ahhoz, hogy ennyi RP-je legyen valakinek, két 8750-es RP csomagot kell vásárolni, ami összesen 170 dollárba, vagyis több mint 60 ezer forintba kerül.

Mindazonáltal, hogy legyinthetünk egyet, mondván „nem kötelező ilyesmit venni”, azért valljuk be, hogy másodtartalmakért ennyi pénzt kérni egészen vérlázító.

Ezt olvastad már?

Villámgyors mesterlövésszé válnál? – Ezt használd Warzone Season 5-ben

×