Kevésbé jó hír érkezett azoknak, akik egy csatornáról valamiért bannolva vannak. Bekeményített a Twitch, örül a streamer.

2023.08.17. – Nagyon egyszerű dolga volt eddig is azoknak a tartalomgyártóknak, akik nem szerették volna, hogy egyes nem kívánatos személyek írogossanak a Twitch stream alatt. A kitiltott felhasználók a ban után egyszerűen nem tudtak írni, ezzel minden szebb és békésebb lett. A tiltott felhasználók azonban ettől függetlenül továbbra is nézői lehettek a műsornak, csupán a chat és az interakció lett letiltva. Na, ennek most vége.

Akár a műsor nézéséről is le tud tiltani a Twitch steamer, ha úgy akarja.

Ha minden igaz, akkor a Twitch most egy olyan új funkciót vezet be, amivel a streamer nézhetetlenné teheti a csatornáját azok számára, akiket letiltott. Jelenleg csak néhány streamer tudja használni a funkciót, valószínűleg a tesztelés folyik. Idén szeptembertől azonban mindenki számára elérhető lesz. A hírt egy Twitch streamer is megosztotta:

„Hatalmas TWITCH UPDATE: Ha blokkolsz vagy kitiltasz valakit, többé nem fogja tudni nézni a streamedet!”

Bannol a streamer

Minden streamer elvileg szabadon tudja majd ezt a funkciót ki-és bekapcsolni. Tehát ha valakit letiltanak a stream közepén, azonnal ki lesz rúgva, és megszűnik számára a stream nézésének lehetősége. Jelen állás szerint a letiltott felhasználók a VOD-okat vagy klipeket meg tudják nézni, de az élő adást nem.

Azt is érdemes kiemelni, hogy a tiltás nem vonatkozik a felhasználók IP-címére. Szóval a dolog egyszerűen megkerülhető lesz egy másik account használatával. A Twitch egyik vezetője, Trevor Fisher nemrég elmondta, hogy sok streamerrel egyeztettek a funkcióról, és a többség szerette volna. Természetesen a funkció részletei nem véglegesek, folyamatosan figyelni fogják a visszajelzéseket.

Szóval nagyon tessék vigyázni azzal, hogy mit írsz be egy stream közben, ugyanis akár teljesen letilthatnak a tartalomról.

Ezt láttad már?

Félhetnek a toxic Xbox játékosok, akár 1 éves bant is kaphatnak

×