Az AMD a Gamescomra több újdonsággal is készül. Szükség is van erre, hiszen a jelenlegi Radeon generációban teljesen üresen hagyták a középkategóriát.

2023.08.17. -Az AMD háza tájáról egyre több információ érkezett az elmúlt időszakban. Nem minden volt hír volt pozitív, sőt. A pletykák arról szólnak, hogy az AMD teljes mértékben elengedheti a high-end kategóriát a videokártyás szegmensben. Ha őszinték akarunk lenni, akkor valamennyire borítékolható is volt. A jelenlegi generációban meg sem próbálták megszorongatni az RTX 4090 modellt, a legerősebb kártyájuk az RTX 4080 ellenfele lett.

AMD RX 7800 XT

AMD RX 7800 XT

Ami szintén sokatmondó lehet, hogy a felhozatal sem valami széles jelenleg. Az RX 7900 XT és XTX modellek mellett hazánkban csak az RX 7600 kapható, az alsó kategória tetején. Készült egy „GRE” példány a 7900 XT-ből, ám ezt csak Kínában szerezhetik be a kíváncsi játékosok. Néhány előre épített PC-ben megtalálhatjuk majd Európában is, de különálló termékként nem fogják forgalmazni. Remek kérdés volt tehát, hogy mihez kezd a cég a jelenlegi generációban is ott tátongó lyukkal. Úgy tűnik ennek megválaszolására már nem is kell olyan sokat várnunk.

A Gamescomon leplezheti le legújabb termékeik az AMD

A Gamescom 2023-as eseményét augusztus végén rendezik meg. Az AMD egészen pontosan augusztus 25-én, magyar idő szerint 17:00 órakor leplezi le majd az újdonságait. Nagy meglepetésre azért nem kell számítani. Szinte biztosra vehetjük, hogy a 16GB-os 7800 XT és a 12GB-os 7700XT kártyákról rántják le a leplet. A legfontosabb tényező ezúttal is az árazás lehet majd. Azt sem szabad elfelejteni, hogy legalább két szoftveres technológiával is adós a cég. Az egyik az Nvidia Reflex ellenfél HYPR-RX megoldás, míg a másik a FSR harmadik változata. Nem lepődne meg senki, ha ezeket is a két új középkategóriás kártyával együtt mutatná be az AMD.

Forrás: Videocardz

Beismert vereség? – Ezért lehet jó, hogy az AMD elhagyja a felsőkategóriát

×