A Game Pass eddigi történetének talán legnagyobb premierje előtt még frissít egy kicsit a kínálaton augusztus második felére.

2023.08.16. – Bár már a nyakunkon van a Bethesda elmúlt évtizedének legnagyobb megjelenése, amely Xbox-konzolexkluzívként egyenesen a Game Pass kínálatában jelenik meg, a Microsoft azért biztos, ami biztos alapon tesz róla, hogy addig se unatkozzunk.

Persze a Starfield szeptember 6-i érkezte előtt Világkígyó hosszúságú kalandba már nem igazán érdemes belevágni, amit jól tud a Microsoft is, így augusztus második felére, szeptember elejére kanyarodva nem terhel bennünket befejezhetetlen újdonságokkal. Addig még négy remek játék fog felkerülni a játékszolgáltatás katalógusába, amiből kettőt egyetlen hétvége alatt is befejezhetünk, egyet akár még a csillagközi utazások között is elindíthatunk:

  • augusztus 17-én visszatér a Firewatch, így akinek nem lett volna szerencséje korábban ehhez a díjnyertes kalandhoz, az nagyjából 5 óra alatt pótolhatja (PC-n, konzolon és felhőn)
  • szeptember 5-én válik elérhetővé a Gris nevezetű lélegzetelállító csoda, ami egy kézzel festett gyönyörű, tanulságos és érzelemdús – 4-6 órás, de feledhetetlen utazásra hív (PC-n, konzolon és felhőn)
  • augusztus 18-án pedig befut berregve a The Texas Chain Saw Massacre, hogy próbára tegye a játékosok túlélő, vagy épp benzingőzös gyilkos képességeit

A negyedik érkező a Sea of Stars, a Sabotage Studios legújabb retro pixelvarázsa, ami a Chrono Trigger nyomdokaiba lépve invitál egy egészen mesés klasszikus szerepjátékos kalandra. A korábban a szintén retro kereszt alatt született The Messengerrel nagyot robbantó csapat a régi idők legnagyobb RPG-i előtt hajtanak fejet ezzel az alkotásukkal, aminek egy másik érdekessége, hogy ez a legelső játék, ami augusztus 29-én egyszerre jelenik meg a Game Passban és a PlayStation Plus kínálatában. 

De sajnos akadnak távozók is

Ahogyan azt megszokhattuk már, az örömteli újdonságok mellett akadnak olyan címek, melyektől kénytelenek vagyunk elbúcsúzni. Augusztus utolsó napjával összesen hat játék távozik szomorúan, köztük is sajnos egy-két igen értékes alkotással, mint a díjnyertes interaktív kaland Immortality, vagy például a kult-klasszikus Commandos 3 remasterelt kiadása:

  • Black Desert
  • Commandos 3 – HD Remaster
  • Immortality
  • Nuclear Throne
  • Surgeon Simulator 2
  • Tinykin

Ezekkel a játékokat már csak augusztus 31-ig lehet Game Pass előfizetéssel elérni, azután már csak azok folytathatják  a megkezdett történeteket, akik megvásárolták őket.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Kár értük – 8 játék búcsúzik a PlayStation Plus kínálatából szeptemberben

×