A hírek szerint olyan CS:GO exploit szabadult el, ami a hackerek számára lehetővé teszi, hogy ellopják az IP-címedet. Erre kell figyelni!

2023.08.14. – Sok mindent lehet mondani a CS:GO-ra, de kétségtelen, hogy a Valve játéka kiállta az idő próbáját. Több mint egy évtizede a kompetitív játékok legnépszerűbb darabja, töretlen sikerrel. Ahelyett hogy szép lassan csökkent volt a játékosok száma, a CS:GO playerek kitartanak mellette. Cserébe jön is a CS2.

Bár már érkezik a folytatás, a jelenlegi játék még egy régi keretrendszerre épül, ami komoly frissítésre szorul. A Counter-Strike ebből a szempontból sajnos szép lassan kiöregszik, szóval nagyon is kell a változás. Egyes játékos ugyanis most felfedeztek egy olyan exploitot, ami

képes ellopni más játékosok IP-címét a meccsek alatt.

Természetesen az nem meglepő, hogy a hackerek és a csalók ott próbálnak kiszúrni a tisztességes játékosokkal, ahol csak tudnak. A legtöbb esetben azonban inkább olyan csalókkal találkozunk, akik tisztességtelen előnyre akarnak szert tenni velünk szemben. Ezért jött létre a hírhedt VAC-ban, ami kiszűri ezeket a playereket.

Most azonban úgy tűnik, hogy ennél jóval veszélyesebb kockázat jelent meg, ami minden játékost érint. Egy olyan CS:GO exploit jelent meg, ami lehetővé teszi egyes játékosok számára, hogy ellopják az ellenfeleik IP-címét. Ez azt jelenti, hogy a gyanútlan playerek komoly veszélybe kerülhetnek.

Egy ismert Counter-Strike adatbányász, Aquarius szerint van egy kifejezetten a ranked meccseket sújtó exploit, ami lehetővé teszi az ellenfél játékosainak, hogy hozzáférjenek az IP-címükhöz. Bár a kompetitív módokon kívül minden más játékmód biztonságosnak tűnik, a ranked CS:GO játékosok potenciális veszélyben vannak, ha Aquarius állításai igazak.

Aquarius egyébként már megkereste a fejlesztőket az ügyben, a Valve pedig vizsgálja az ügyet. Egyelőre nem világos, hogy mi ez a CS:GO exploit, vagy hogyan működik, de amíg ki nem derül, a legjobb, ha távol maradsz a ranked meccsektől.

Mi lesz, ha ellopják az IP-címem?

A CRAST.NET leírása szerint IP-cím nem más, mint az Internet Protokoll-cím, ami lehetővé teszi azonosítsa hálózatát vagy eszközét az interneten. Egyszerűbben fogalmazva, az IP az a cím, amely megmondja a webhelyeknek és alkalmazásoknak, hogy hol található az eszköze.

Bár az egyszerű CS:GO felhasználók nem tudnak mit kezdeni vele, a hackerek könnyen feltörhetik valaki számítógépét vagy mobilját, ha ismeri az IP-címét. Így képesek bármilyen típusú rosszindulatú programot juttatni a gépedre, amivel ellopják az adataid, például banki információkat is. Valamint képesek zaklatni téged. Gyakorlatilag nem lehet tudni, hogy követ-e valaki IP-n keresztül, de ha igen, akkor megtudhatja hol vagyunk vagy feltörheti gépeinket, szervereinket.

Ezt láttad?

Bekeményít a Microsoft: Vége az ingyenes Windows 10 és 11 aktiválásnak

×