A Valve már 2011-ben is komolyan vette a játékosok visszajelzéseit. A Counter-Strike 2 tesztje sem kivétel ezek alól, remélhetőleg nem kell csalódnunk.

2023.08.13. – A Valve március végén leplezte le a CS:GO eddigi legnagyobb frissítését. A Counter-Strike 2 gyakorlatilag teljesen új játékot varázsol a CS:GO-ból. Nem csak a játékmotor cserélődik le teljesen, de új mechanikákat, megváltozott és átalakított játékelemeket is felfedezhetünk. Ezeket már javában teszteli a Limited Test meghívott közössége, a Valve pedig villámgyorsan reagál az egyes hibajelenségekre.

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

A márciusi trailer nyári megjelenést ígér, melyből már csak nagyon engedékeny esetben is bő egy hónap van csak hátra. Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján a cég jó ütemben halad, minden második héten érkezik két friss pálya és néhány új funkció is. Jelenleg Ancient és Anubis pörög a hivatalos szervereken, de napokon belül Inferno és Italy is megérkezhet. A játék azonban nem hibátlan. Főleg azok a felhasználók aggódnak nagyon, akiknek még esélyük sem volt kipróbálni a Counter-Strike 2-t.

Ilyen volt a CS:GO beta – Ez vár a Counter-Strike 2-re is?

Hogy legyen némi viszonyítási alapunk, érdemes lehet a CS:GO tesztelési időszakát is felületesen megismerni. A Counter-Strike: Global Offensive béta időszaka 2011 novemberétől egészen 2012 augusztusáig tartott. Körülbelül 45000 játékos tesztelhette az újdonságot, egy héttel a vége előtt pedig az összes előrendelő megkapta a béta hozzáférést. Nem nehéz kijelenteni, hogy a játék nem igazán volt jó állapotban az első időszakban. Örömhír azonban, hogy a Valve akkor is figyelt a visszajelzésekre.

A pályákon elképesztő köd uralkodott, melyet szerencsére eltávolítottak. Átalakították a falon keresztüli, wallbang lövések sebzésprofilját. A molotovokat annak idején nem oltotta ki a füst, így nem nehéz kitalálni, hogy az is módosításon ment keresztül. Ez csak néhány példa olyan játékmechanikai elemre, melyet a béta visszajelzései alapján finomítottak, alakítottak a fejlesztők.

A Counter-Strike 2 megjelenéskor biztos nem lesz hibátlan. Az is előfordulhat, hogy néhány hónapig a CS:GO klienssel párhuzamosan futtatható majd. Abban azonban biztosak lehetünk az elmúlt évek és a közelmúlt tapasztalatai alapján, hogy a Valve figyelni fog ezekre a visszajelzésekre. Remélhetőleg már nem kell sokat várni a Counter-Strike 2 megjelenésére, a közösség már ki van éhezve a frissítésre.

Ennyi volt a FaceIT? – Pazar funkcióval bővül a Counter-Strike 2

 

×