A fizikai példányok még nem sok fejlesztőhöz érkeztek meg. Az XCode szimulátora azonban 100%-ig megegyezik a Vision Pro szoftveres környezetével.

2023.08.13. – Hosszú évek pletykái után az Apple június elején egy új termékkategória felé is nyitott. A WWDC-n leleplezett Apple Vision Pro egy kevertvalóság-szemüveg (Mixed Reality), mely 2024 elején érkezhet meg az amerikai piacra. Nem az átlagfelhasználókat célozza első körben az almás cég, ez egyértelmű a 3500 dolláros árcédula alapján.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro

Szintén vitathatatlan azonban, hogy nem a Meta Quest 2/3 vagy a Pro ellen indul harcba a kütyü, sokkal inkább a Microsoft HoloLens szériával érdemes hasonlítgatni, nagyjából egy ársávban is kaptak helyet. A júniusi sajtótájékoztatón rengeteg információt kaptunk az eszközről, ám ahogy az iOS 17 béta esetében, úgy a Vision Pro kapcsán is folyamatos hírdömpingre számíthatunk a megjelenésig. Mostanra már a fejlesztők is beizzították a rakétákat. Néhányan kézzelfogható példányokat is kaptak, míg másoknak az XCode teljes értékű szimulátorával kell beérnie.

XP került a Vision Pro szemüvegre?!

Az UTM alkalmazás nem ismeretlen a Mac és iPad tulajdonosoknak. Gyakorlatilag egy virtuális gépről beszélhetünk, melynek segítségével akár Windowst is futtathatunk az almás kütyükön. Az iPad támogatásnak köszönhetően már régóta készen áll az ARM processzorok támogatásra, melyek a Vision Pro-ban izzadnak. Az UTM fejlesztőinek sem kellett sokat több, egészen beteg ötletet vettek a fejükbe az elmúlt hetek során. Kíváncsiak voltak, hogy lehetséges-e futtatni Windowst a Vision Pro fejlesztői környezetében. Ennek működése teljes mértékben megegyezik a fizikai változatéval.

Pár nappal ezelőtt egyértelmű siker koronázta a próbálkozásokat. Az UTM hivatalos Twitter csatornájára került fel egy videó, melyen azt láthatjuk, hogy egy teljes értékű Windows XP-t futtat a kütyü szimulátora. A XP felett már jóval több nyers erőre lenne szükség, mely a virtualizáció miatt megoldhatatlan lenne. Arra is kevés esély van, hogy a végleges megjelenéskor zöld utat adjon erre az Apple. Mindezek ellenére érdekes volt látni, hogy mire is lehetne képes a Vision Pro.

Forrás: PCFórum

Még meg sem jelent, máris bukta az Apple Vision Pro szemüveg

 

×