Az Apple kénytelen volt jelentősen csökkenteni a Vision Pro headset gyártási terveit, miután kiderült, mégsem olyan nagy az érdeklődés.

2023.07.04. – Megmondom őszintén, nagyon furcsa volt számomra, hogy milyen nagy volt a hype, amikor az Apple bemutatta nemrég az AR-szemüvegét a Vision Pro-t. Az ötlet valóban nagyszerű, de nehezen tudtam elképzelni, hogy a hétköznapi emberek hamar rákattannak a mindennapos használatra. Úgy tűnik, hogy az igényeket az Apple is kicsit rosszul mérte fel, ugyanis máris meggondolták magukat a gyártást illetően.

Az Apple máris csökkenti a gyártást, köszönhetően az igényeknek.

Ahogy arról a PCFórum nemrég beszámolt, a Reuters cikke rávilágít, hogy az Apple korábban 1 millió Vision Pro-t szeretett volna szállítani, ami egyébként az iPhone eladások 0,5 százaléka. Szóval eleve keveset szerettek volna készíteni, ám úgy tűnik, még ennyire sem lesz szükség. A hír szerint ezt most harmadolták, ugyanis kiderült: a gyártáshoz szükséges kulcsalkatrészből csupán 130-150 ezer szemüvegre elég mennyiséget rendelt be az Apple.

Ennek talán az lehet az oka, hogy bár nagy volt az érdeklődés, a valós igény a készülékre sokkal kisebb, mint azt az Apple remélte. Ez persze nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a készülék több mint 1,2 millió forintba kerül. Ezt nem sokan engedhetik meg maguknak.

Való igaz, hogy az AR technológiát más cégek is szerették volna már hétköznapivá tenni, ám még senkinek sem sikerült. Az Apple talán tanul ebből, és kiad egy valamivel olcsóbb készüléket.

Ezt láttad?

Döbbenet: A töltőképernyők loading-csíkja egy hatalmas nagy kamu

×